Σάββατο 8 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε προσωρινή αργία ο Ζήσης

Σε προσωρινή αργία έθεσε χτες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) με ψήφους 9-6 τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Αχ. Ζήση. Είναι ο υψηλότερος βαθμοφόρος στο χώρο της Δικαιοσύνης εναντίον του οποίου επιβάλλεται ποινή.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του Αχ. Ζήση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο αδικήματα, παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες» (πλημμελήματα). Το θέμα ήρθε στο ΑΔΣ μετά από ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα, για το αν θα πρέπει να τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός Αχ. Ζήσης, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του. Την εισήγηση στο 15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο έκανε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ο Αχ. Ζήσης δήλωσε ότι «η πείρα αιώνων έχει αποδείξει περίτρανα ότι η ιστορία δε γράφεται όταν διαδραματίζονται τα κρίσιμα γεγονότα αλλά πολύ αργότερα». Να επισημανθεί ότι ο Αχ. Ζήσης ήταν και μέλος του ΑΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ