Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά αύριο Τετάρτη (από τις 9.30 το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας) το σωματείο των έκτακτων του υπουργείου Πολιτισμού, αφού όχι μόνο δεν έχει αλλάξει κάτι στο φλέγον ζήτημα της εργασιακής και πολιτικής ομηρίας τους, αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν.

Συγκεκριμένα, όπως ήταν αναμενόμενο και είχε ανακοινωθεί και από το σωματείο τους σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, στο υπουργείο Πολιτισμού και στις εποπτευόμενες από το ΥΠΠΟ υπηρεσίες και οργανισμούς ξεκινά «νέος γύρος μαζικών απολύσεων συμβασιούχων» και όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, κινδυνεύουν και αυτοί που έχουν κριθεί από τα υπηρεσιακά συμβούλια ότι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς» ανάγκες.

Επιπλέον, ακόμη και οι συμβασιούχοι που πληρούν τις ασφυκτικές προϋποθέσεις του γνωστού ΠΔ για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, βλέπουν τις σχετικές διαδικασίες να έχουν «βαλτώσει» και να μην ξέρουν αν και πότε θα ολοκληρωθούν. Πάντως όχι σύντομα.

Η κατάσταση αυτή γίνεται ασφυκτικότερη από τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης που εντείνει την εφαρμογή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, πετώντας στα «άχρηστα» τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Για μια ακόμη φορά λοιπόν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ θα διεκδικήσουν μόνιμη και αξιοπρεπή δουλιά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ