Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

Εγκαινιάζεται σήμερα, στις 8 μ.μ., στο Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (Θουκυδίδου 13), η έκθεση «Ο Δον Κιχώτης στον κινηματογράφο και στο χαρτί». Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες. Διάρκεια έως 25/10.

Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, αίθουσα 30), παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής. Περιλαμβάνει φωτογραφίες από το αρχείο της Βούλας Παπαϊωάννου, το οποίο ανήκει στο Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και έργα ζωγραφικής του Λούντβιγκ Ζαρτικιάν. Επίσης, στην αίθουσα Κόντογλου, οι απόφοιτοι της σχολής φωτογραφίας του Πειραϊκού Συνδέσμου παρουσιάζουν τη φωτογραφική έκθεση «Ταξιδεύοντας». Συμμετέχουν οι: Κ. Αξαόπουλος, Ε. Βράιλα, Ε. Γκούτα, Στ. Ευσταθιάδου, Σ. Κασινά, Ν. Κωβαίος, Β. Μησουράς, Δ. Μαντζαφός κ.ά.

Εγκαινιάζεται στις 15/10 (7 μ.μ.) στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8), αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Ι. Πηλιούνη.

Την πρόσφατη ζωγραφική δημιουργία του Στάθη Πετρόπουλου, φιλοξενεί (18/10, 8 μ.μ.), η γκαλερί «Ανεμος» (Αγίου Τρύφωνος 12, Κηφισιά). Οπως σημειώνει στο προλογικό του σημείωμα ο Θ. Νιάρχος, τα έργα του Στ. Πετρόπουλου «αναπαριστούν ολοζώντανη την παρουσία των ανθρώπων, χωρίς να αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι συνεχίζουν να υπάρχουν ή έχουν φύγει. Τα αντικείμενα έχουν προεκτείνει τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων που τα χρησιμοποίησαν, έχουν γίνει, χάρη στην τέχνη, η αισθηματική τους περιπέτεια στην πιο ανάγλυφή της μορφή...». Διάρκεια έως 5/11.

Στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), παρουσιάζεται έκθεση του ζωγράφου Δημήτρη Ξόνογλου (έως 29/10).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ