Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η νεολαία στο πλευρό τους

Ξεχωριστής σημασίας είναι η αλληλεγγύη της νεολαίας, της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης, αλλά και των αυριανών εργαζόμενων: η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ παρουσίασε για τις εργάτριες «Τα όπλα της κυρα-Καράρ» του Μπρεχτ, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Χημικού, Παντείου, ΠΑΠΕΙ οργάνωσαν για τον αγώνα των εργατριών οικονομική εξόρμηση με ειδικό κουπόνι.

«Ηρθαμε να πάρουμε μαθήματα αξιοπρέπειας, εμείς, τα παιδιά σας, οι αυριανοί εργαζόμενοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εργάτες φταίνε για τα εργοστάσια που κλείνουν. Εμείς τους απαντάμε συντονίζοντας τα βήματά μας με τον αγώνα σας...», τόνισαν στις εργάτριες οι νέοι απ' το Συντονιστικό ΑΕΙ-ΤΕΙ που αντάμωσαν τις εργάτριες στην πλατεία Βάθης και διαδήλωσαν μαζί.

Με στίχους του Μπρεχτ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που επισκέφτηκαν τις εργάτριες έξω απ' το εργοστάσιο: «Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα/Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ