Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ανταμώνουμε ξανά στις 12 του Νοέμβρη

Κάλεσμα της ΟΒΣΑ για συντονισμένο αγώνα ΕΒΕ, εργατών και αγροτών ενάντια στην πολιτική που ασκείται σε βάρος τους

«Η ελπίδα και η αισιοδοξία βρίσκονται στο κοινό συλλαλητήριο των ΕΒΕ, των εργατών, των αγροτών. Αυτό το συλλαλητήριο ανοίγει το δρόμο για να βαθύνει ο συντονισμένος αγώνας. Τα αιτήματα απαντάνε στις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων, βοηθάνε στο να χτιστεί και να στεριώσει η κοινή συμμαχία ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους εκπροσώπους τους». Με αυτά τα λόγια, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 12 του Νοέμβρη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ τονίζει ότι «σήμερα στον τόπο μας ασκείται μια πολιτική βαθιά αντιλαϊκή, που μέρα με την ημέρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και που δεν έχει ημερομηνία λήξης». Προσθέτει ότι «υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ, η πολιτική του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς». Μια πολιτική που, ανάμεσα σε άλλα, οδηγεί με ταχύτητα τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους Βιοτέχνες - Επαγγελματίες - Εμπόρους στην καταστροφή και στην περιθωριοποίηση, γιγαντώνει τα κέρδη των μονοπωλίων, συγκεντρώνοντας την παραγωγή και το κεφάλαιο». Ευθύνη όμως αποδίδει και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα δύο κόμματα, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ψήφισαν πολλούς νόμους υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και ενάντια στα φτωχά λαϊκά στρώματα».

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει ακόμη, απευθυνόμενη στους μικρούς ΕΒΕ: «Μην ελπίζεις ότι οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στις ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που πρόσκεινται στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕΒΕ - ΠΑΣΟΚ, ΔΑΚΜΜΕ - ΝΔ, ΑΣΚΕΒΕ - ΣΥΝ, θα σηκώσουν το ανάστημά τους για να σε υποστηρίξουν. Το αντίθετο! Στήνουν πλάτη για να περάσει πιο εύκολα η αντιλαϊκή πολιτική, είναι σύμμαχοι με τους βιομήχανους και τα πολυκαταστήματα».

Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλλει η Ομοσπονδία είναι και: Η κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Η κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας υποχρεωτικά για όλα τα καταστήματα - ωράριο μέχρι 48 ωρών την εβδομάδα - συνεχόμενο με τρία απογεύματα κλειστά. Η πλήρης και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 35 ώρες την εβδομάδα, πενθήμερο, 7ωρο. Η υποστήριξη του αιτήματος των εργαζομένων για αύξηση των αποδοχών τους, ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μιας οικογένειας. Η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Αλλά και η ευνοϊκή χρηματοδότηση, ειδικά κίνητρα για τους συνεταιρισμούς, περιορισμός των εισαγωγών, μέτρα κατά της ακρίβειας, να σταματήσουν τα φορολογικά χαράτσια, μέτρα για την επαγγελματική στέγη - χωροθέτηση βιοτεχνικών πάρκων - βιοτεχνικών τετραγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ