Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Επιστρατεύεται το ... «δημόσιο συμφέρον»

Στην κατάθεση αγωγής κατά της απεργίας των γεωτεχνικών προχώρησαν χτες οι ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας το χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής, επικαλούμενες λόγους «δημοσίου συμφέροντος». Η κυβέρνηση με αυτήν την κίνηση δείχνει ότι σε μία ακόμη περίπτωση επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των εργατικών κινητοποιήσεων, αντί να σκύψει πάνω από τα χρόνια προβλήματα του κλάδου των γεωτεχνικών και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του.

Σε κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων γίνεται επίκληση του κινδύνου που διατρέχει η δημόσια υγεία από τη νόσο των πουλερικών, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις εισαγωγές και τη διακίνηση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Ομως εκ των πραγμάτων το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία αποδεικνύεται πέρα για πέρα υποκριτικό, αφού σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων του γεωτεχνικού κλάδου στρέφονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής που αφήνει επί της ουσίας «γυμνή» την ασφάλεια των τροφίμων και τη δημόσια υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω ενέργεια των δύο υπουργείων ήρθε αμέσως μετά την επιστολή που εστάλη από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο οποίος απαίτησε την άμεση κυβερνητική παρέμβαση ώστε να σταματήσει η απεργία - αποχή των γεωτεχνικών υπαλλήλων. Και ως γνωστόν, οι επιθυμίες των βιομηχάνων, αποτελούν υποχρέωση της κυβέρνησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ