Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γιατί ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο

Οπως είναι ήδη γνωστό, το ΠΑΜΕ διοργανώνει Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12 Νοέμβρη στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Καλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους να πάρουν μέρος για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις επιλογές της κυβέρνησης. Να αντισταθούν για να ανατρέψουν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουν λύσεις για:

  • Την Ανεργία η οποία καλπάζει παρά τα αριθμητικά τρικ της κυβέρνησης που προσπαθεί, μετατρέποντας τη μια θέση εργασίας σε δύο και άλλες αλχημείες, να παρουσιάσει μείωση.
  • Ακρίβεια - Φτώχεια - Εξαθλίωση. Η ασυδοσία στην αγορά, σε συνδυασμό με την έλευση του ευρώ, αλλά και την έλλειψη μηχανισμών ελέγχου, οδηγεί τις τιμές των προϊόντων προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι βιομήχανοι και οι αεριτζήδες και απ' την άλλη να στενάζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και πολύ περισσότερο οι άνεργοι.
  • Ν. 3385/05. Καταργεί στην πράξη το 8ωρο και επιβάλλει 10ωρο μέσα απ' τις επιτροπές διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Επιτροπές οι οποίες ελέγχονται απ' τους εργοδότες.
  • Ασφαλιστικό. Ανοίγει για μια φορά ακόμη. Στην έκθεση που παρέδωσε η κυβέρνηση στην ΕΕ προτείνεται μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και επιχειρείται η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

ΔΕΚΟ. Ας δούμε τι γίνεται στις ΔΕΚΟ.

  • Μετά τις τράπεζες οι εργαζόμενοι των οποίων με συνοπτικές διαδικασίες εντάχθηκαν στο ΙΚΑ.
  • Μετά την επαίσχυντη συμφωνία της ΟΜΕ/ΟΤΕ με τη διοίκηση του οργανισμού και την κυβέρνηση, που καταργεί τη μονιμότητα των νεοεισερχομένων, έρχεται η σειρά των υπόλοιπων ΔΕΚΟ.
  • Η «Ολυμπιακή» ξεπουλιέται.
  • Η ΔΕΗ το ίδιο. Πολύ σύντομα κατατίθεται νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα μ' αυτό απαγορεύει στη ΔΕΗ να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής 900 ΜW και επιτρέπει και παροτρύνει με σειρά κινήτρων μόνο ιδιωτικές εταιρίες. Επιπρόσθετα προβλέπεται η απόσχιση του κλάδου της Διανομής από τη ΔΕΗ και η συγχώνευσή του στο ΔΕΣΜΗΕ. Αυτό όλο το σκηνικό θυμίζει την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ 1992-1993 η οποία απαγόρευε στον καθ' ύλη αρμόδιο οργανισμό του ΟΤΕ να πάρει άδεια για την κινητή τηλεφωνία προς όφελος φυσικά των ιδιωτών.
  • Φημολογείται επίσης ότι, σύντομα, ίσως και στο ίδιο νομοσχέδιο, θα υπάρξει διάταξη με την οποία θα καταργείται η μονιμοποίηση των νεοπροσλαμβανόμενων. Ηδη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και πιστεύουμε πως η πλειοψηφία στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δε θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα, αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη. Ακολουθούν ΕΥΔΑΠ - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί.
  • Γενικά η δημόσια περιουσία βγαίνει στο σφυρί.

Για όλους, λοιπόν, αυτούς τους λόγους και για άλλους πολλούς πρέπει στις 12 Νοέμβρη 2005 ημέρα Σάββατο, ώρα 11.00 στο Πεδίον του Αρεως να γίνει σεισμός και να γίνει αισθητός όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.


Χριστόφορος ΣΚΕΠΕΤΑΡΗΣ
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ