Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οι... προσωπικές ευθύνες των υπουργών είναι το πρόβλημα

«Η κυβέρνηση αδυνατεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, να φέρει έναν προϋπολογισμό που θα έχει κάποια τύχη να εκτελεστεί», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση με τη ΝΔ και αποδίδοντας προσωπικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Ο Ν. Αθανασάκης καταλόγισε επίσης προσωπικές ευθύνες και στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, για τα βάρη που, όπως είπε, με την «απογραφή επισώρευσαν στην οικονομία της χώρας». Ο προϋπολογισμός, είπε ο ίδιος, «πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή», ενώ πρόσθεσε ότι όσα συμβαίνουν τώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ, είχαν συμβεί πάλι την περίοδο 1990-1993 με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την υποκριτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ο Ν. Αθανασάκης την επέκτεινε και στο επίδομα θέρμανσης, τονίζοντας ότι η ΝΔ κάνει «επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας». Βέβαια σε κανένα σημείο των δηλώσεών του δεν ανέφερε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, συμφωνούν να μην καταργηθεί η έμμεση κρατική φορολογία στα καύσιμα, όπως και να μην φορολογηθούν οι εταιρίες καυσίμων, βασικοί παράμετροι για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Στην Τουρκία ο Γ. Παπανδρέου

Εξάλλου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, επικεφαλής, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Πάβο Λίπονεν, της «συμβουλευτικής ομάδας υψηλού επιπέδου του Ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος», βρέθηκε στην Τουρκία και συναντήθηκε χτες με τον οικουμενικό πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Μετά τη συνάντησή τους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ σημαντική επίσκεψη» και πρόσθεσε ότι στόχος της επίσκεψης είναι η σύνταξη «μιας έκθεση για το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ευρώπης, σχετικά με την πορεία της Τουρκίας, ιδιαίτερα τώρα, που ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις».

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών Αμ. Γκιούλ και με τις ηγεσίες των «σοσιαλιστικών κομμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ