Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο... ΧΡΟΝΟΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ: «Βγάζουν την ουρά τους απ' έξω οι Αμερικάνοι (...) "κάποιο σχόλιο για την πρόσφατη πρόταση Νίμιτς"; ρωτήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κ. Ανταμ Ερελι. "Οχι δεν έχω κάποιο σχόλιο" απάντησε, "αυτό είναι ένα ζήτημα που χειρίζεται ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για λογαριασμό του γενικού γραμματέα, προσπαθώντας να φέρει σε συμφωνία, για το όνομα, τους Ελληνες και τους Μακεδόνες"» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΥΓΗ: «Η αμερικανική διαμεσολάβηση έχει γίνει μπούμερανγκ, ενώ στην Ευρώπη οι περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να αναγνωρίσουν τους γείτονες με το όνομα Μακεδονία. Η επιστροφή σε μαξιμαλιστικούς στόχους θα ήταν πλέον αυτοκαταστροφική και θα μας οδηγούσε σε διπλωματική απομόνωση. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει στη διάθεσή της μια σειρά από όπλα - ιδίως στο πλαίσιο της Ευρώπης. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να τα αξιοποιήσει και να βρει μια συμβιβαστική λύση. Το δημοψήφισμα δε θα προσθέσει τίποτα. Εκτός από μια παγκόσμια πρωτιά: οι πολίτες μιας χώρας να ψηφίζουν για το όνομα μιας άλλης!» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (1): «Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, τους τελευταίους 18 μήνες έγιναν 225.000 "γαλάζιες" προσλήψεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτό που αποκρύπτεται είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των "προσλήψεων" αφορά ανανεώσεις συμβάσεων για εργαζόμενους που είχαν διοριστεί επί ΠΑΣΟΚ» (ο Πάνος Αμυράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (2): «Ο Παναγιωτόπουλος μίλησε για non paper με βάση τα οποία γράφονται τα ρεπορτάζ, ο Γιακουμάτος για "καλοπληρωμένους των καναλιών" και για "δημοσιογράφους σε πέντε δουλιές" και ο Βερναρδάκης είπε "σας υποβάλλουν αυτά που θέλετε να ακούσετε"» (η αναφορά στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ