Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ»
«Κόντρα στους χειραγωγούς» του δικομματισμού

Αποκαλυπτική της συνεργασίας και συναίνεσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι η «ευθεία παρέμβαση» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τη δημοτική κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι».

Η κίνηση σημειώνει πως τα δύο κόμματα προσπαθούν «να παρατείνουν την καλλιέργεια προσδοκιών και ελπίδων στο λαό για ανάπτυξη της Αχαΐας», λέγοντας όσα ξανακούσαμε στο συνέδριο που διοργάνωσε από κοινού με τον κ. Λαμπράκη προ δεκαετίας(!) ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

«Προσπαθούν να διασώσουν όπως όπως το σάπιο καράβι του 2006 ώστε να "μεταφέρει" και εδώ την ήδη σκουριασμένη "ευρωπαϊκή ιδέα" αφού η ΕΕ, σαν κυρίαρχη πολιτιστική αξία, έχει ανακηρύξει το χρήμα και το κέρδος, ενώ γι' αυτήν ο πολιτισμός είναι εμπόρευμα, συνεπώς εκμετάλλευση και αλλοτρίωση».

Τα δύο κόμματα «αναχαιτίζουν κάθε διάθεση για παραπέρα διαρροή της δυσοσμίας που αναδύεται από τη διαχείριση του κλειστού αυτού φορέα (σ.σ. του Οργανισμού "Πάτρα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα"), δημιουργούν κλοιό προστασίας στα στελέχη τους και στις επιλογές τους, επιβάλλουν σιωπή».

Η κίνηση υπογραμμίζει πως ο λαός της Πάτρας «επιβιώνοντας σε μια πόλη χωρίς στοιχειώδεις λειτουργίες, παρακολουθεί με οργή να μη συντηρούνται τα δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα κτίρια (...) αλλά των ιδιωτών, για να υποδεχτούν μόνο για ελάχιστο χρόνο κάποιες εκδηλώσεις».

Απαξιώνονται επίσης οι ντόπιοι καλλιτέχνες και καλλιτεχνικοί φορείς, «των οποίων η συνεργασία και η εμπλοκή στο εγχείρημα ούτε καν επιδιώχθηκε (...) Και ενώ προγραμματίζονται πανάκριβες εκδηλώσεις "ακούν" τους ψιθύρους που σέρνονται ότι "πολύ τους πάει" ακόμα και το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του ντόπιου δυναμικού».

Η κίνηση καταλήγει τονίζοντας ότι ο λαός της Πάτρας «με όλο και μεγαλύτερη ωριμότητα συσπειρώνεται και δημιουργεί το μέλλον κόντρα στους χειραγωγούς της δικομματικής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ