Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μάρτιν Λούθερ... «Μπους»!

Δεν πάνε πολλές μέρες που ο Μπους τροφοδότησε τα διεθνή ΜΜΕ με αφορμή μια παλιότερη εκμυστήρευση, την οποία φέρεται να έκανε σε συνομιλία του, σύμφωνα με την οποία «είχε ένα όνειρο» στο οποίο είδε τον Θεό να τον καλεί να πάει στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και εκείνος, απλώς, ακολούθησε το θέλημα του Θεού...

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι υπήρξε τέτοιου είδους τοποθέτηση του Μπους. Πάντως, αυτό το «είχα ένα όνειρο», πέρα από τη σκοτοδίνη της θρησκοληψίας που αναδίνει, μας θύμισε τον σπουδαίο αγωνιστή για τα δικαιώματα των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και εκείνη την περίφημη ομιλία του που ξεκινούσε, ακριβώς, με το «Εχω ένα όνειρο...».

Φυσικά δε γνωρίζουμε - εφόσον πράγματι είπε τα όσα του αποδίδονται - αν στις προθέσεις του Μπους ήταν, κλέβοντας τη φράση του Κινγκ, να προκαλέσει ανόητους, ανιστόρητους συνειρμούς και «συγκρίσεις» (!) γύρω από το άτομό του με τον μεγάλο Αμερικανό αγωνιστή.

Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά, ότι τα λόγια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (που σαν σήμερα του απενεμείτο πριν 41 χρόνια το Νόμπελ Ειρήνης) ταιριάζουν γάντι στην Αμερική του Μπους: «Εκείνος που κάνει τις μεγαλύτερες βιαιοπραγίες στον κόσμο είναι η χώρα μου», έλεγε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ