Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Αθωώθηκε ο Τάσος Θεριακής

Αθωώθηκε χτες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας ο Τάσος Θεριακής, μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος βαρύνονταν με τις σοβαρές κατηγορίες της «παράνομης βίας», της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας».

Το ...παράπτωμά του, όπως και άλλων αντιιμπεριαλιστών διαδηλωτών, ήταν ότι στις 2 του Οκτώβρη του 2002 κατέβασαν την αγγλική σημαία από το βρετανικό υποπροξενείο, γράφοντας ταυτόχρονα αντιπολεμικά συνθήματα (ΝΑΤΟ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ), κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του πατραϊκού λαού ενάντια στο σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Αγγλία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία το κατηγορητήριο κατέρρευσε - η κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης είχε παραγραφεί - καθώς, όπως αποδείχτηκε, δεν υπήρξε ίχνος βίας (πόσο μάλλον παράνομης) μια και κανείς από τους διαδηλωτές δεν ήρθε σε επαφή είτε με αστυνομικούς είτε με τους εργαζόμενους του υποπροξενείου, κάτι που επιβεβαίωσε και η μάρτυρας κατηγορίας που είναι και υπεύθυνη του υποπροξενείου. Είναι ενδεικτικό ότι κανένας από την αστυνομία - που ήταν και ο κύριος μηνυτής - δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βασίλης Ασπρούλιας, νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, υπογράμμισε αναφορικά με την υποστολή της αγγλικής σημαίας: «Δεν μπορεί κανείς να αξιώνει να σέβονται τα σύμβολα όταν αυτά γίνονται σβάστικες».

Παρ' όλα αυτά, η εισαγγελέας της έδρας, κ. Ντάϊκου, ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, υιοθετώντας ουσιαστικά το βαρύ κατηγορητήριο. Ομως, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γιώργος Οικονόμου, αθώωσε τον Τ. Θεριακή, αναγνωρίζοντας το διάτρητο των κατηγοριών.

Στο πλευρό του Τ. Θεριακή, καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, βρέθηκε πλήθος μελών και στελεχών από το συνδικαλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της περιοχής. Μετά το τέλος της δίκης και την αθώωσή του ο Τ. Θεριακής δήλωσε στα ΜΜΕ: «Οι κομμουνιστές, οι πρωτοπόροι εργάτες, το ταξικό συνδικαλιστικό και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Θα δώσει απάντηση με την ένταση της πάλης, με δυνάμωμα της συσπείρωσης για την οικοδόμηση και ισχυροποίηση του λαϊκού μετώπου πάλης απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη των χαλυβουργών (2014-03-15 00:00:00.0)
Σήμερα επαναλαμβάνεται η δίκη των χαλυβουργών (2014-03-14 00:00:00.0)
Στο πλευρό των μαθητών τους οι καθηγητές (2014-02-15 00:00:00.0)
Στο εδώλιο για ...υπεράσπιση δημόσιας έκτασης (2007-09-21 00:00:00.0)
«Διατάραξη οικιακής ειρήνης» το σύνθημα «ΝΑΤΟ - Δολοφόνοι»! (2004-07-03 00:00:00.0)
Ποινές με αναστολή σε συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο (1996-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ