Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΝΑΤΟ παραγγέλνει «διά βίου εκπαίδευση»!

Σε ημερίδα για τη διαβόητη «Διά Βίου Εκπαίδευση», που διοργανώνεται σήμερα στο ΤΕΙ Λάρισας, θα μιλήσει και ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος

Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο «παράρτημα» των ΤΕΙ Λάρισας

ICON

Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο «παράρτημα» των ΤΕΙ Λάρισας
Εντείνεται η επιχείρηση ιδεολογικής χειραγώγησης των συνειδήσεων των νέων στο χώρο της εκπαίδευσης, με στόχο τη μετατροπή τους σε πειθήνια όργανα του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η ημερίδα, που διοργανώνουν σήμερα η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Δίκτυο Διά Βίου Εκπαίδευσης, με τίτλο «Διά Βίου Εκπαίδευση και συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίων και κοινωνικο - οικονομικο - πολιτικών θεσμών». Από τον τίτλο ακόμα, λοιπόν, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι στόχος της «διά βίου εκπαίδευσης» δεν είναι τίποτε άλλο από σκόρπιες γνώσεις και «δεξιότητες» απόλυτα προσαρμοσμένες στις πρόσκαιρες απαιτήσεις του κεφαλαίου, ότι είναι μια διαδικασία, στην οποία έχουν λόγο (ουσιαστικά την καθορίζουν ανάλογα με τις ανάγκες τους) οι επιχειρήσεις και οι μηχανισμοί του ιμπεριαλισμού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας που ξεκινά το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ, μεταξύ εκπροσώπων πανεπιστημίων και κυβερνητικών παραγόντων, θα μιλήσει ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος, Γ. Κιριμκίρογλου, αντισυνταγματάρχης, επικεφαλής επικοινωνίας του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Οπως σημείωσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον «Ρ», ο εκπρόσωπος του ΤΕΙ Λάρισας, που είναι από τους υπευθύνους για τη διοργάνωση της ημερίδας, ο εν λόγω ΝΑΤΟικός θα μιλήσει για την εμπειρία της συνεργασίας του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στον Τύρναβο, με το ΤΕΙ, αποκαλύπτοντας ότι το στρατηγείο, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του, είχε διεισδύσει και στο χώρο της εκπαίδευσης! Μάλιστα, πλήρωνε στο Ιδρυμα για την εκπαίδευση των αξιωματικών του στην πληροφορική και, προφανώς, ο ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος θα θελήσει να πείσει ότι αυτό αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί και αλλού.

Και οι πολυεθνικές στο ...κόλπο

Τα παραπάνω προκύπτουν σε μια περίοδο γενικότερης εισβολής του ΝΑΤΟ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας μας - βλέπε την προσπάθεια στρατολόγησης φοιτητών που αποκάλυψε ο «Ρ» - αλλά και της εισβολής πολυεθνικών εταιριών - ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, ΝΟΥΝΟΥ, ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΤΣ κ.ά. - επιδιώκοντας να διαμορφώσουν υποταγμένες συνειδήσεις και να εκμεταλλευτούν και την Παιδεία, για να προσκομίσουν κέρδη.

Εδώ να σημειώσουμε ότι στο ΤΕΙ της Λάρισας οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Διαχείρισης Εργων διδάσκονται μάθημα για τον τρόπο λειτουργίας επιχειρήσεων, όπως της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και της ΖΗΜΕΝΣ - η ΙΝΤΡΑΚΟΜ έκανε και «δωρεά» μηχανημάτων πληροφορικής στο ΤΕΙ - προκειμένου να εμπεδώσουν αυτό το «μοντέλο» ως «οδηγό» κατεύθυνσης στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν, βεβαίως, την αμέριστη συμπαράσταση και την έμπρακτη βοήθεια της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ όπως και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, που με τις αποφάσεις τους, όπως με τη «διά βίου εκπαίδευση», στοχεύουν στην κατάργηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της, στην παραπέρα εμπορευματοποίησή της, στην πρόσδεση και την υποταγή της στα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ