Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην εκδοθεί ο Σιν Γκάρλαντ

Νέες ανακοινώσεις στήριξης του Ιρλανδού αγωνιστή

Από την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στο Μπέλφαστ, από εκπροσώπους κομμάτων προσκεκλημένων στην Ετήσια Συνάντηση του Ιρλανδικού Εργατικού Κόμματος. Τρίτος από αριστερά διακρίνεται ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Από την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στο Μπέλφαστ, από εκπροσώπους κομμάτων προσκεκλημένων στην Ετήσια Συνάντηση του Ιρλανδικού Εργατικού Κόμματος. Τρίτος από αριστερά διακρίνεται ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις από φορείς της πατρίδας μας, που καταγγέλλουν την τρομοκρατική δίωξη του Σιν Γκάρλαντ, Προέδρου του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας. Θυμίζουμε ότι ο Ιρλανδός αγωνιστής συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από τις βρετανικές αρχές στο Μπέλφαστ στη διάρκεια της Ετήσιας Συνδιάσκεψης του κόμματός του. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση, αλλά ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός έχει ζητήσει την έκδοσή του (αίτημα που υπάρχει το περιθώριο να κριθεί σε 2 περίπου μήνες) με βάση τη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 2003, συμφωνία που υπογράφτηκε επί Ελληνικής Προεδρίας με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και την τότε αντιπολίτευση της ΝΔ να συμφωνεί απόλυτα. Ο Σιν Γκάρλαντ αντιμετωπίζει χαλκευμένες κατηγορίες περί «κομμουνιστικής συνωμοσίας για την υπόσκαψη του δολαρίου»!!!

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, σε ανακοίνωση - καταγγελία, σημειώνει για την υπόθεση αυτή ότι «δεν είναι έξω από ευθύνες τα ελληνικά κόμματα που κυβέρνησαν ή που είναι ένθερμοι οπαδοί της ΕΕ». Επίσης τονίζει ότι «η υπόθεση αυτή πρέπει να ξεσηκώσει κάθε άνθρωπο υπερασπιστή των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων σε ανακοίνωσή του επίσης σημειώνει ότι «η σύλληψη του Προέδρου του Εργατικού Κόμματος είναι σήμα κινδύνου σ' όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων». «Σήμερα είναι αυτός, αύριο ποιος; Για τη νέα τάξη αφορμές υπάρχουν πολλές», επισημαίνει και καλεί «τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα πού οδηγούν τέτοιες ενέργειες». «Αυτός είναι ο ρόλος της "δημοκρατικής" ΕΕ που κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα» καταλήγει. Ανάλογες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας έβγαλαν και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτεύουσας.

Την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους στον αγώνα για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Σιν Γκάρλαντ, εκφράζουν με σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις τα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων: Νομικής, Οικονομικού, Φυσικού και Βιολογικού του Πανεπιστημίου Αθήνας, καθώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) και του Παντείου.

Ανακοίνωση επίσης, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην έκδοση, εξέδωσε ο Συνασπισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ