Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θράσος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το λιγότερο για θράσος μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κυβέρνηση για όσα έγιναν χτες στο Ζεφύρι. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος επισκέφτηκε τους Τσιγγάνους στο πλαίσιο μιας φιέστας, τους είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι... ονειρεύεται να δει κάποιους από αυτούς αστυνομικούς! Με άλλα λόγια, εφτά περίπου μήνες από τη δικαστική απόφαση αποφυλάκισης του αστυνομικού που σκότωσε έναν 22χρονο Τσιγγάνο πριν από τρία χρόνια, ώστε να έχουν κοπάσει οι οργισμένες αντιδράσεις τους, η κυβέρνηση πήγε να τους πουλήσει για μια ακόμα φορά... φούμαρα και κορδέλες...

Προσπάθησε έτσι να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Μια πραγματικότητα που είχαν καταγγείλει αγανακτισμένοι οι ίδιοι στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Αγγελο Τζέκη που είχε επισκεφτεί τους καταυλισμούς στις 16/3/2005.

Αλήθεια, δεν είδε ο υπουργός τις άθλιες συνθήκες των καταυλισμών, χωρίς τη στοιχειώδη υποδομή, τις παράγκες και τις λάσπες; ΄Η, μήπως, δε γνωρίζει ότι θερίζει η ηπατίτιδα; Για να μην αναφερθούμε στην πολύ υψηλή ανεργία, τα εμπόδια για να αποκτήσουν στέγη, την (με ευθύνη κυβέρνησης και δήμου) γκετοποίηση των Τσιγγανόπουλων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο που θυμίζει εργοτάξιο. Την κουλτούρα και τις παραδόσεις των Τσιγγάνων, που, αντί να στηρίζονται, χτυπιούνται με τον πιο σκληρό τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ