Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ «ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ»
Απαξιώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα

Αντίθετος στο «ευρωπαϊκό φακέλωμα», δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Θεσπίζεται πλέον το «ευρωπαϊκό φακέλωμα» και δημιουργείται ένα ενιαίο σύστημα ασφυκτικής παρακολούθησης, όπου όλοι θεωρούνται ύποπτοι, ενώ τα εθνικά Συντάγματα υπάρχουν μόνο κατ' ευφημισμόν. Αυτά αναφέρει σε χτεσινή δήλωσή του ο Δ. Παξινός, πρόεδρος του ΔΣΑ, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου νομοθετικού πλαισίου για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, στο Λουξεμβούργο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει ότι χάριν της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας δημιουργείται ένα ενιαίο σύστημα ασφυκτικής παρακολούθησης, όπου μπορεί να θεωρούνται όλοι ύποπτοι, χωρίς να απαιτείται η συνδρομή της δικαστικής αρχής.

«Οδηγούμαστε, συνεχίζει ο Δ. Παξινός, σε μια συρρίκνωση του νομικού μας πολιτισμού, σε μια απαξίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε έναν ευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφού ο καθείς μπορεί να καταστεί ύποπτος και άρα να παρακολουθείται όλη η προσωπική ζωή του, αλλά και της οικογένειάς του, με κατάργηση κάθε είδους συνταγματικά κατοχυρωμένης προστασίας του απορρήτου της επικοινωνίας, της ελεύθερης ανταπόκρισης και γενικότερα των ατομικών δικαιωμάτων που το Σύνταγμά μας προέβλεψε.

Αναρωτιέται κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος πλέον, μετά τη συνεχή υποβάθμιση συντεταγμένων εξουσιών και θεσμών, αν τα Συντάγματα υπάρχουν κατ' ευφημισμό για να θυμίζουν δοξασμένη ιστορική εποχή, ανήκοντας πλέον στο ένδοξο παρελθόν των ανθρωπιστικών κατακτήσεων».

Στη δήλωσή του, ο Δ. Παξινός επισημαίνει ότι «ήρθε και η σειρά του "ευρωπαϊκού φακελώματος" με τις συνήθεις συνοπτικές διαδικασίες που η ΕΕ έχει καθιερώσει, έτσι ώστε ο Ευρωπαίος πολίτης να αισθάνεται τόσο έντονα ανασφαλής, ώστε η ανασφάλειά του να τον οδηγεί, εκούσια - ακούσια, να παραδίδει στις διωκτικές αρχές ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητάς του, της ελευθερίας του, της ίδιας της ψυχής του».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ καταλήγει ότι είναι «καιρός να αντισταθούμε για να υπερασπιστούμε τις αξίες μας», που βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ