Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαιτούν ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΥΠΟΤΑΓΗ μέσω της εκπαίδευσης

Σε ημερίδα για τη διαβόητη «Διά βίου εκπαίδευση», που διοργανώνεται σήμερα στο ΤΕΙ Λάρισας, θα μιλήσει και ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος

Η εισβολή του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών στην εκπαίδευση και ειδικότερα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ εντείνεται. Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», σε ημερίδα που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Λάρισας, οι μηχανισμοί του ιμπεριαλισμού αναλαμβάνουν πλέον, όχι μόνο να εξασφαλίσουν «διευκολύνσεις» από τα ανώτατα ιδρύματα για τους σκοπούς τους, αλλά να παραγγείλουν και πώς θέλουν τη λεγόμενη «Διά βίου εκπαίδευση», ανάγοντας σε επιστήμη και μόρφωση τις όποιες ανάγκες και επιδιώξεις τους! Με άλλα λόγια, η «διά βίου προσαρμογή και εκμετάλλευση» γίνεται εκπαιδευτικό «δόγμα», ενώ, οι σκόρπιες γνώσεις που θα πουλούν τα κάθε λογής ιδρύματα - ακόμα και τα ανώτατα - στους μισομορφωμένους, απασχολήσιμους αποφοίτους θα είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των πολυεθνικών!

Απέναντι στην προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να φτιάξει και με αυτό τον τρόπο έναν υποταγμένο «στρατό», προς πάσα εκμετάλλευση, το λαϊκό κίνημα οφείλει να απαντήσει δυναμικά.

Παρεμβαίνοντας σε σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης σημείωσε: «Στόχος της διά βίου κατάρτισης είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων του κεφαλαίου, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η δημιουργία ισόβια ημιμαθών εργαζομένων, που θα αναγκάζονται να επανακαταρτίζονται για να προσφέρουν συνεχώς νέα κέρδη».


ΣΕΛ.  3,    29

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ