Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμιά ανοχή στη ληστεία!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το πετρέλαιο θέρμανσης και την οδηγία «Μπολκεστάιν»

«

1. Καμιά ανοχή στη ληστεία της λαϊκής οικογένειας.

Οι πολύ μεγάλες αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης, σε σχέση με τις περσινές, αποτελούν πρόκληση για τους ανέργους, τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Πρόκειται για μια ακόμη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος από την κυβέρνηση και τους μονοπωλιακούς ομίλους διύλισης. Η πρόσθεση των νέων φορών, για να παταχτεί τάχα το λαθρεμπόριο, αποτελούν πρόσχημα. Τα μονοπωλιακά υπερκέρδη και η βαριά φορολογία είναι οι κύριοι παράγοντες για τις απαράδεκτα υψηλές τιμές.

2. Τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Με την οδηγία Μπολκεστάιν επιχειρείται να γίνει ακόμα πιο φτηνή η αξία της εργατικής δύναμης, να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου μέσα από την ακόμα πιο στυγνή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Ανυπακοή στην ΕΕ!

Η αντιδραστική οδηγία Μπολκεστάιν πρέπει να επιστραφεί από τους εργαζόμενους ως απαράδεκτη.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα. Επίδομα θέρμανσης στους ανέργους, στους συνταξιούχους, σε όσους έχουν πρόβλημα διαβίωσης.

Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Για ενιαίο και αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ