Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Βραδιά για Βισκόντι

Ο Λουκίνο Βισκόντι σκηνοθετεί την αξιόλογη ταινία «Λούντβιχ» που θα προβληθεί απόψε από το κανάλι «Βουλή - Τηλεόραση», στις 23.00.

Στα 1864, ο 18χρονος Λούντβιχ στέφεται βασιλιάς της Βαυαρίας. Ο ίδιος δείχνει την αδιαφορία του σε ό,τι αφορά την πολιτική αλλά και τη διοίκηση του κράτους, ενώ συγχρόνως αρνείται να παντρευτεί. Αντί αυτού χτίζει πολυτελή παλάτια και συγχρόνως ενδίδει σε ομοφυλοφιλικά όργια. Καταστρέφει τη νεότητά του, τη δύναμή του και το λογικό του μέσα στην αναζήτηση, που φτάνει ως την αυτοκτονία, της ηδονής και της ομορφιάς. Αναζήτηση που δε θα του χαρίσει παρά μόνο ψευδαισθήσεις... Πρωταγωνιστούν: Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρόμι Σνάιντερ, Σιλβάνα Μαγκάνο.

  • Από την τηλεόραση του «902» (19.00) θα μεταδοθεί η «Βασίλισσα Κέλι», του Εριχ Φον Στροχάιμ.

Η Κέλι είναι μια όμορφη νεαρή καλόγρια που ζει σε μοναστήρι. Ο πρίγκιπας Βόλφραμ επιθυμεί να την κάνει δική του, την αποπλανεί και την πηγαίνει στο παλάτι. Η βασίλισσα, όταν μαθαίνει για την Κέλι, τη διώχνει από το παλάτι με τον πιο βασανιστικό τρόπο, καθώς θέλει αυτή να παντρευτεί τον πρίγκιπα. Η Κέλι, πληγωμένη, αναγκάζεται να αλλάξει τρόπο ζωής, αλλά και χαρακτήρα για να μπορέσει να επιβιώσει. Παίζουν: Β. Μπάιρον, Τζ. Σβάνσον, Σ. Οουεν.

  • Από την ΕΤ-1 θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μέρες του '36».

Σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο δολοφονείται ένας συνδικαλιστής. Οι υποψίες στρέφονται στον Σοφιανό, έναν πρώην συνεργάτη της Αστυνομίας που έχει πέσει σε δυσμένεια. Ο Σοφιανός αγωνίζεται, μάταια, να αποδείξει την αθωότητά του. Απελπισμένος, κρατάει όμηρο στο κελί του έναν βουλευτή και απειλεί να τον σκοτώσει, αν δεν τον ελευθερώσουν... Πρωταγωνιστούν: Κώστας Παύλου, Πέτρος Μάρκαρης, Χρήστος Καλαβρούζος, Πέτρος Ζαρκάδης (ΕΤ-1, 24.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ