Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρική «Διεθνής» στους Δελφούς

Αρχίζουν, στις 17/6 οι εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, με την εικαστική συνάντηση «Κορυφαίοι Δημιουργοί του 20ού αιώνα: Χρύσα - Τάκης». Η έκθεση (μέχρι τις 18/7) θα πλαισιωθεί με την ημερίδα «Τέχνη και Τεχνολογία στον 20ό αιώνα».

Από 30/6-8/7 θα πραγματοποιηθεί η 10η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, με θέμα «2500 χρόνια Αρχαίου Ελληνικού Δράματος: Παράδοση και Προοπτικές», το οποίο προσδιορίζει τον επετειακό χαρακτήρα του γεγονότος και την προσέγγιση του αρχαίου δράματος συνολικότερα (κωμωδία - τραγωδία). Η κωμωδία εκπροσωπείται με την παράσταση από το Εθνικό Θέατρο της αριστοφανικής «Ειρήνης» (πρεμιέρα στο Αρχαίο Στάδιο Δελφών, 30/6, 9.30 μμ, μετά την έναρξη της συνάντησης (8 μμ). Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο Ντάριο Φο και η Φράνκα Ράμε, ως τιμώμενα πρόσωπα στο αφιέρωμα «Από τον Αριστοφάνη στο Ντάριο Φο» (1/7). Το αφιέρωμα περιλαμβάνει διάλεξη του Ντάριο Φο καθώς και αυτοσχεδιασμούς από τους Φο και Ράμε. Στην ενότητα τραγωδία - κύριο κορμό της Συνάντησης - εντάσσονται οι παραστάσεις «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία Τ. Σουζούκι, η «Αντιγόνη» σε μετάφραση Μ. Μακ Ντόναλντ και σκηνοθεσία Ντ. Κάντρεϊ, η ελληνοτουρκική «Ηρακλέους Κάθοδος» (2/7) σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου, με Ελληνες και Τούρκους ηθοποιούς, η δραματική σύνθεση «Tristia», με την Αλα Ντεμίντοβα (1/7)και το «Σύμπλεγμα Μήδειας» με τους M. Γουόλτον και Ν. Ιμορι(1/7). Στην ίδια ενότητα περιλαμβάνεται και το τραγωδιακό μυθόδραμα «Μυστική Γη» της Κατερίνας Παπαϊακώβου.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμμετέχουν καλλιτέχνες από Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα, όπως Γ. Κοντραφούρης, Ν. Ξυδάκης, κ.ά. Στις 7/7, μετά τη λήξη του Συμποσίου θα γίνει η συνεδρίαση των μελών της Διεθνούς Επιτροπής Θεατρικής Ολυμπιάδας και η αναγγελία της θεατρικής Ολυμπιάδας Μόσχας (2001).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ