Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία συνταξιούχων αντιστασιακών

Απαιτούν επαναχορήγηση του αντιστασιακού επιδόματος, που περικόπηκε από το '92

Την απαίτηση των αντιστασιακών για την επαναχορήγηση του αντιστασιακού επιδόματος 15% στις συντάξεις τους που περιέκοψε από το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρακτική που συνεχίζουν και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σήμερα, διαδήλωσαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, οι Αντιστασιακοί Συνταξιούχοι των Τραπεζών και των Ειδικών Ταμείων στα γραφεία της ΟΤΟΕ στη Σίνα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδας. Οπως έχει γράψει ο «Ρ», η κυβέρνηση αρνείται να επαναχορηγήσει το αντιστασιακό επίδομα, παρά την αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου που την υποχρεώνει σε αποκατάσταση της αδικίας. Για το ζήτημα αυτό, μάλιστα, το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή.

Μπροστά στην απαράδεκτη κυβερνητική άρνηση και με το σύνθημα «Οχι άλλος διασυρμός των αντιστασιακών συνταξιούχων στα δικαστήρια», οι αντιστασιακοί απαιτούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει αμετάκλητες αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων για την επαναχορήγηση γενικά σε όλους τους αντιστασιακούς, του παράνομα και αντίθετα με τη συνταγματική αρχή της ισότητας περικοπέντος αντιστασιακού επιδόματος.

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους, ζητούν από τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα εντολή για την εφαρμογή των αμετάκλητων αποφάσεων του δικαστηρίου για όλους τους αντιστασιακούς συνταξιούχους. «Δηλώνουμε, αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα της Ομοσπονδίας, ότι, όπως προασπίσαμε την ελευθερία της πατρίδας μας με τον αγώνα μας κατά του φασισμού, έτσι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στις επάλξεις για την προστασία των δικαιωμάτων από την εργασία μας στη σύνταξη και για την αποτροπή του διασυρμού μας εκ νέου από τα δικαστήρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ