Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΑΟ
Ενταση προσπαθειών ενόψει του Γ` Συνεδρίου

Την Κυριακή 11.12.2005 θα γίνει το Γ` Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) που συσπειρώνει όλες τις ΕΑΜογενείς αντιστασιακές οργανώσεις. Αυτό αποφασίστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο της ΠΟΑΟ, που συνήλθε στις 17.10.2005. Ηδη, το Εθνικό Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο θέσεων για την Εισήγηση.

Ενόψει του Συνεδρίου, καλούνται η ΠΕΑΕΑ και οι άλλες οργανώσεις - μέλη της Ομοσπονδίας να αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο. Οπως τονίζεται στη σχετική απόφαση, το Εθνικό Συμβούλιο θεωρεί επιτακτική ανάγκη την προώθηση νεότερων στην ηλικία στελεχών από τα Παραρτήματα και το Σύλλογο Απογόνων, ώστε να καλυφθούν τα κενά εκλεγόμενοι στα Διοικητικά όργανα της Ομοσπονδίας.

Επίσης κρίνεται απαραίτητη η ένταση της δουλιάς των παραρτημάτων για τη βελτίωση σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της Ομοσπονδίας στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες και, άμεσα, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, όπως και στις αντιστασιακές εκδηλώσεις και στην εκδήλωση στο Γοργοπόταμο που θα αποφασιστεί έγκαιρα. Αλλά και ένταση της πάλης για τα άλυτα προβλήματα των αντιστασιακών και της Αντίστασης, κόντρα στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, που επιμένουν να αγνοούν τα δίκαια αιτήματα των αντιστασιακών.

Καθήκον όλων μας, τονίζεται, είναι η αποφασιστική αντίκρουση και καταγγελία κάθε ενέργειας και προσπάθειας, είτε επίσημης είτε ανεπίσημης, διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, που αφορά την Εθνική Αντίσταση στην περίοδο της Κατοχής και το ΔΣΕ στον Εμφύλιο. Παράλληλα, επισημαίνεται, πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια για αύξηση της κυκλοφορίας των Αντιστασιακών εντύπων («Εθνική Αντίσταση», «Φωνή της Αντίστασης», Περιοδικό ΠΕΕΠΠ) για να φθάνουν σε όλους τους αντιστασιακούς και τις οικογένειές τους και, ευρύτερα, σε φίλους της Αντίστασης, στη νεολαία, ώστε να μαθαίνουν την αλήθεια για την ΕΑΜική Αντίσταση και τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής και της αγγλοαμερικανικής ένοπλης επέμβασης στη χώρα μας.

Τέλος, καλούνται όλες οι οργανώσεις, θεωρώντας το ζήτημα τιμής, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη διάθεση όλων των λαχνών της λαχειοφόρου της ΠΟΑΟ για την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ