Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός θύμα φασιστοειδών

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νεαρός που μαχαιρώθηκε από φασιστοειδή πριν από τρεις μέρες στο Μοναστηράκι. Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία της περιοχής, έξω από το σταθμό του μετρό. Το θύμα, μαζί με τον αδελφό του, περπατούσαν στην πλατεία, όταν μια ομάδα ακροδεξιών τους πλησίασε και ένας από αυτούς χτύπησε πέντε φορές το νεαρό με μαχαίρι. Ενα από τα χτυπήματα ήταν στον αυχένα κι ένα άλλο δίπλα στο αυτί. Το τελευταίο προκάλεσε εγκεφαλικό τραύμα.

Αφορμή για τη δολοφονική επίθεση ήταν το μπουφάν του θύματος που έδειχνε μια ναζιστική σβάστικα στο καλάθι των σκουπιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του νεαρού θα κινηθούν δικαστικά κατά των δραστών, ενώ ο δράστης έχει αναγνωριστεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για τέταρτη φορά η δίκη των ακροδεξιών που στις 17 Νοέμβρη του 2002 είχαν τραυματίσει φοιτητές και μετανάστες στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Σολωμού. Η παρέα επέστρεφε από το Πολυτεχνείο και οι δράστες τραυμάτισαν με μαχαίρι το φοιτητή Πάρη Χρυσό και ξυλοκόπησαν την εκπαιδευτικό Χρυσάνθη Τσιμπίδου. Τα θύματα έχουν αναγνωρίσει τους δράστες. Για την υπόθεση αυτή έχει κατηγορηθεί και ο Χαράλαμπος Κουσουμβρής, ο οποίος είχε εμπλακεί το 1996 σε υπόθεση ξυλοδαρμού νέων στη Φωκίωνος Νέγρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ