Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Από έργα βιτρίνας πάει καλά...

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» αναφέρει ότι το πρόγραμμα πρέπει «να μην περιορίζεται σε έργα βιτρίνας, αλλά να αναπτύσσεται σε έργα που βοηθούν τον κοινωνικό εξοπλισμό του δήμου, το περιβάλλον, την ανακούφιση των δημοτών από σημαντικά προβλήματα»

Αντί για έργα που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους, η διοίκηση του δήμου προγραμματίζει έργα βιτρίνας. Λίγες μόλις μέρες μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη...

Motion Team

Αντί για έργα που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους, η διοίκηση του δήμου προγραμματίζει έργα βιτρίνας. Λίγες μόλις μέρες μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη...
Με την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης της Διοίκησης εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2006, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενη για την επιχείρηση υποβάθμισης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μάταια, ζήτησαν να συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι κατατέθηκε καθυστερημένα σε σχέση με τις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Οπως δήλωσε ο Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», δεν είναι η μοναδική φορά που η διοίκηση δεν ενημερώνει έγκαιρα το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως πρέπει να πάρει το μήνυμα πως δε θα αποδεχτούμε πρακτικές που να υποβαθμίζουν τη λειτουργία του ΔΣ και μάλιστα όταν συζητιούνται τόσο σοβαρά θέματα όπως το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Ομως - και επί της ουσίας - η παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» θα καταψήφιζε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου διότι προσανατολίζεται σε έργα βιτρίνας (π.χ. επέκταση εορταστικού διάκοσμου σχεδόν σε όλους τους δρόμους του κέντρου της πόλης) που ικανοποιούν μόνο τις εκλογικές ανάγκες της Διοίκησης και όχι σε έργα και υποδομές που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης.

Οπως αναφέρουν στη σχετική παρέμβαση που προετοίμασαν να καταθέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κώστας Δρούτσας, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Γιάννη Μπουτάρη, για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος η Διοίκηση του δήμου βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών και απαξιώνει τις δημοτικές υπηρεσίες, εκχωρώντας στους εργολάβους το μεγαλύτερο μέρος της υλοποίησής του, δηλαδή το 72,99% του τεχνικού προγράμματος με έργα ύψους 24.101.816 ευρώ. Πρόκειται για έργα των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών κυκλοφορίας, καθαριότητας, ηλεκτρολογικού, περιβάλλοντος και πρασίνου, οδοποιίας, κατασκευής αρχαιολογικών χώρων.

Παρουσιάζοντας τη θέση της παράταξης, ξεκαθαρίζουν πως για τη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» το τεχνικό πρόγραμμα «πρέπει να συνδέεται με την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων. Να μην περιορίζεται σε έργα βιτρίνας, αλλά να αναπτύσσεται σε έργα που βοηθούν τον κοινωνικό εξοπλισμό του δήμου, το περιβάλλον, την ανακούφιση των δημοτών από σημαντικά προβλήματα, να αντιμετωπίζει στη βάση της αναγκαιότητας και των προτεραιοτήτων τα έργα που ήδη εκτελούνται. Να αναφέρεται σε έργα υποδομής για αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία, συγκοινωνιών της πόλης και να προβλέπει την απαίτηση για άμεση εκτέλεσή τους από το κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ