Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις 12 Νοέμβρη, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη δουλιά για την επιτυχία του συλλαλητηρίου

Ούτε μια μέρα χαμένη! Μ' αυτό το σύνθημα, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα εντείνουν τη δουλιά για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί στην Αθήνα. Στο «χορό» της προετοιμασίας, έχουν μπει για τα καλά οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, ολοκληρώνοντας τις συνεδριάσεις και τις πλατιές συσκέψεις με εργαζόμενους, συνδικαλιστές και συνδικάτα. Μέρα με τη μέρα, πληθαίνουν οι αποφάσεις σωματείων για τη συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο, ενώ τις μέρες που απομένουν εντείνονται οι εξορμήσεις, οι περιοδείες και οι Γενικές Συνελεύσεις, με στόχο στις 12 Νοέμβρη να εκφραστεί μαζικά η λαϊκή καταδίκη στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, να προβληθούν τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Τους ιδιαίτερους, αλλά και κοινούς με όλη την εργατική τάξη λόγους, που έχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι να συμμετέχουν μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ανέδειξαν χθες οι ταξικές δυνάμεις της Αθήνας με πανεξόρμηση που πραγματοποίησαν σε πλήθος χώρων δουλιάς. Στις συζητήσεις κυριάρχησε η πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η ανάγκη να διεκδικήσουν κλαδική σύμβαση, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους. Οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου, το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, τις επόμενες μέρες κορυφώνουν την αγωνιστική τους παρέμβαση, ενόψει του Συλλαλητηρίου στους χώρους δουλιάς με νέες περιοδείες και συγκεντρώσεις.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για οικονομική ενίσχυση ενόψει του Συλλαλητηρίου, η ΟΓΕ πρόσφερε 100 ευρώ, ενώ, παράλληλα, με όλες της τις δυνάμεις, δίνει στις συνοικίες τη μάχη για τη μαζικοποίηση της κορυφαίας κινητοποίησης.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται και από τη σπουδάζουσα νεολαία, καθώς ήδη τα Πανελλαδικά Συντονιστικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο, ενώ φοιτητικοί σύλλογοι στα πανεπιστήμια όλης της χώρας, με αποφάσεις τους, ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν των αυριανών συναδέλφων τους στους τόπους δουλιάς.

«Πυρετός» στη Θεσσαλονίκη

Με εντατικούς ρυθμούς δίνεται η μάχη της προετοιμασίας και στη Θεσσαλονίκη. Χθες, συνδικαλιστές του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας μαζί με στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν σε εργοστάσια της Χημικής Βιομηχανίας στη Νεοχωρούδα («Καλούδης», «Μοσχολιός», «Βελλής») και τη Σίνδο (Φάρμα ΧΗΜ»). Κάλεσαν στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο, να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για να διεκδικήσουν μαζικά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στο εργοστάσιο «γκέτο» του «Βασιλειάδη», στη Σίνδο, η εργοδοσία - γνωστή για τους δεσμούς της με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ - απαγόρευσε την είσοδο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θ. Κυριακίδης, προσπαθώντας να εμποδίσει την επικοινωνία τους με τους εργαζόμενους.

Κόντρα στην τρομοκρατία και τα εμπόδια που ορθώνει η εργοδοσία, τα στελέχη του ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστές των σωματείων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Μέτωπο, συνεχίζουν τη δράση τους. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών, αύριο Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, οργανώνει σύσκεψη στα γραφεία του Συνδικάτου στο ΕΚΘ, για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης των εργαζομένων του κλάδου.

Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει πάρει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Α` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση στην Πρέβεζα

Στην πορεία προς το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, η Τοπική Γραμματεία της Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που διοργανώνει στις 25 Οκτώβρη στο «Θεοφάνειο», στις 7 μ.μ.

Γενικές Συνελεύσεις - Συσκέψεις

Παράλληλα, συνεχίζονται τις επόμενες μέρες και οι Γενικές Συνελεύσεις και πλατιές συσκέψεις συνδικάτων για να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο Συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα:

  • Σε Γενική Συνέλευση, τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι, καλεί τα μέλη του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας στα γραφεία του. Στη συνέλευση θα συζητηθούν, επίσης, ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, στις Συλλογικές Συμβάσεις για το 2006 κλπ.
  • Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας την Τρίτη, 25 Οκτώβρη, στις 5 το απόγευμα, στο Θέατρο «Ακάδημος».

Τέλος, οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς της Αθήνας κορυφώνονται τις αμέσως επόμενες μέρες, στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους:

Σήμερα Σάββατο 22/10, στο «Πράκτικερ» της Μεταμόρφωσης. Τη Δευτέρα 24/10, στα «Λιντλ» της Ν. Ιωνίας και στο «ΑΤΤΙΚΑ», στο εργοτάξιο του ΥΠΕΧΩΔΕ στις Τρεις Γέφυρες, στον ΕΦΕΤ και στο ΤΕΒΕ. Την Τρίτη 25/10, στο «Λαμπρόπουλο», στην υπηρεσία ΚΕΔΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στη Νομαρχία Αθηνών (Σταδίου) και στο Ταμείο Εμπόρων. Την Τετάρτη 26/10, στα καταστήματα της πλατείας Αιγάλεω και στον ΟΓΑ. Την Πέμπτη 27/10, στα μαγαζιά της πλατείας Περιστερίου, Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης, καθώς και στα «Ατλάντικ» Αιγαίου και Πανιωνίου, στη ΓΓ Ενέργειας και στον ΟΔΥ. Τη Δευτέρα 31/10 στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (Χ. Τρικούπη) και στον ΕΟΤ. Την Τρίτη 1/11 στη ΓΓ Εμπορίου.

Παράλληλα, όλες τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται περιοδείες σε Αρχαιολογικούς χώρους και Εφορίες Αρχαιοτήτων (Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο), στα Τελωνεία Πειραιά και Κερατσινίου, στις Εφορίες των Αθηνών, στα Δικαστήρια και σε τομείς της Περιφέρειας Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ