Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Ολη η πόλη στον αγώνα

Πανναουσαϊκή απεργία για τις 26 Οκτώβρη κήρυξε το ΕΚΝ. Τη φωνή τους με τους εργάτες ενώνουν επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εκπαιδευτικοί

Στιγμές σαν αυτές της απεργίας στις 9 του Οκτώβρη (φωτό) αναμένεται να ζήσει ξανά η Νάουσα την ερχόμενη Τετάρτη

Motion Team

Στιγμές σαν αυτές της απεργίας στις 9 του Οκτώβρη (φωτό) αναμένεται να ζήσει ξανά η Νάουσα την ερχόμενη Τετάρτη
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη σταθερή δουλιά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ο αγώνας για να μην κλείσουν τα εργοστάσια και για ουσιαστική προστασία των ανέργων είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού και κάθε φορέα. Γι' αυτό ο λαός της Νάουσας ετοιμάζεται σύσσωμος να στείλει άλλο ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία που έχει καταδικάσει την περιοχή στην ανεργία και τη φτώχεια. Ετοιμάζεται να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για την Τετάρτη 26 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που ορίστηκε να γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Καρατάσου, ως ένα ακόμη βήμα στην πορεία κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην απόλυση των 110 εργαζομένων από τα «Κλωστήρια Νάουσας».

Το ΕΚ Νάουσας καλεί εργάτες - αγρότες - μικρομεσαίους - νέους - ανέργους σε γενικό ξεσηκωμό, σε μέτωπο αντίστασης και ταξικής προοπτικής, σε καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κλείνει τα εργοστάσια και διευρύνει την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Τους καλεί να πουν «όχι» στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και επιδότησης της εργοδοσίας, να πουν «όχι» στον αφανισμό των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων και αγροτών.

Στο πλευρό των απολυμένων εργατών από τα εργοστάσια «Β» και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Νάουσας», που με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο συνεχίζουν τον αγώνα, στέκονται οι φορείς της Νάουσας, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που καθημερινά καταγράφουν στον τζίρο τους τη φτώχεια του εργαζόμενου λαού και σήμερα περισσότερο από ποτέ και οι ίδιοι βιώνουν τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής. Στο πλευρό τους με απόφαση να συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης είναι και ο Σύλλογος Δασκάλων, οι άνθρωποι που καθημερινά βλέπουν στις τάξεις τους να πληθαίνουν τα παιδιά που οι οικογένειές τους καταδικάζονται στην ανεργία.

Οι κήρυκες της υποταγής

Νιώθουν την οργισμένη ανάσα των απολυμένων εργατών στο σβέρκο τους και δηλώνουν συμπαραστάτες στον αγώνα τους. Την ίδια ώρα, εξακολουθούν να την υπερασπίζονται και να μην αναγνωρίζουν τις ευθύνες της πολιτικής τους. Ο λόγος για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Σιδηρόπουλο, τον νομάρχη Ημαθίας Γ. Σπάρτση (ΝΔ) και τον δήμαρχο Νάουσας Α. Καραμπατζό (ΠΑΣΟΚ), που συνεχίζουν από κοινού να καλλιεργούν την «εναλλακτική προοπτική» που υπόσχεται φτώχεια και μισή ζωή για τους εργάτες και τους ανέργους και νέα κίνητρα για τους εργοδότες. Να μιλούν για προγράμματα απασχόλησης και αναπτυξιακά κίνητρα ως τη διέξοδο για το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας.

Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να φιμώσουν την γραμματέα της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ Ι. Σοφρόνοφ, όταν μέσα από την παρέμβασή της, στη σύσκεψη που κάλεσε το ΕΚΝ, ανέδειξε τις αιτίες που έχουν καταδικάσει το λαό της περιοχής στη φτώχεια και την ανεργία, την πολιτική της ανταγωνιστικότητας που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τελικά μίλησε και απευθυνόμενη στους απολυμένους τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα γιατί τα όσα διαπιστώνει το ΚΚΕ δεν είναι θεωρία, είναι εμπειρία που τη βιώνουν οι χιλιάδες άνεργοι, στη Νάουσα και σε κάθε πόλη της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα παρελάσουν οι απολυμένοι (2006-03-22 00:00:00.0)
Με οδηγό το δίκιο τους (2006-02-02 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στον εμπαιγμό (2006-01-12 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στην απεργία (2005-07-13 00:00:00.0)
Ανοιξε η κάνουλα των απολύσεων (2005-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ