Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Νεκρός μετανάστης σε δουλεμπορικό

Δουλεμπορικό με 153 μετανάστες εντοπίστηκε προχτές αργά το βράδυ, 40 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Παλαιόχωρας στα Χανιά. Το δουλεμπορικό εντοπίστηκε από τις Λιμενικές Αρχές Χανίων, μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, λόγω μηχανικής βλάβης.

Πρόκειται για πρόσφυγες ινδικής, αιγυπτιακής και παλαιστινιακής καταγωγής, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος πριν από οχτώ μέρες στο λιμάνι της Ράφας με προορισμό την Ιταλία. Μεταξύ των 153 μεταναστών, κατά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, εντοπίστηκε και ένας νεκρός άνδρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούσαν στο σκάφος, χωρίς νερό και τροφή, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, έρευνα διενεργεί το Λιμενικό Σώμα Χανίων. Για την ύπαρξη του δουλεμπορικού σκάφους, οι αρχές των Χανίων ενημερώθηκαν στις 3 το μεσημέρι από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ), όταν αυτό εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Οι 152 μετανάστες φιλοξενήθηκαν το βράδυ σε αίθουσα του Δήμου Πελεκάνου, στην Παλαιόχωρα, όπου τους προσφέρθηκαν τα απαραίτητα, μετά την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, ενώ, χθες, αργά το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο των Χανίων. Από τις Λιμενικές Αρχές εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δουλέμποροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ