Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΘΗΝΑ
Το κάλεσμα να φτάσει παντού

Από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 26 Ιούλη
Από την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 26 Ιούλη
«Στόχος είναι αυτό το Συλλαλητήριο να είναι μαζικότερο από κάθε άλλη φορά, να συσπειρώσει νέες δυνάμεις, να αφυπνίσει περισσότερες συνειδήσεις μέσα στα λαϊκά στρώματα, να στείλει μήνυμα στους υπηρέτες του κεφαλαίου, πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές παρατάξεις, ότι οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας είναι εδώ, ότι οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας, τη λαϊκή συσπείρωση, που θα φέρει αποτελέσματα».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Στ. Κουτέρης, στη χτεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία αναδείχτηκε συνολικά η ανάγκη να ενταθεί η δουλιά στον κλάδο για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ.

Στη Συνέλευση τονίστηκε ότι, η ανασφάλιστη εργασία, η ενοικίαση εργαζομένων, τα σχέδια για τον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, τα νέα μέτρα, όπως η Οδηγία «Μπολκενστάιν», ο νόμος που καταργεί το 8ωρο κλπ, είναι αποτέλεσμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα επισήμανε μια νεαρή εργαζόμενη, αναδεικνύοντας πόσο επιτακτική κρίνεται η ενίσχυση της πάλης ειδικά για την εργαζόμενη νεολαία: «Στη δουλιά μου υπάρχουν νέοι που παίρνουν λιγότερα απ' όσα πρέπει, δεν ξέρουν τα δικαιώματά τους. Πολλοί λένε "δε με νοιάζει να δουλεύω 4ωρα"... Πρέπει να δείξουμε στη νεολαία το δρόμο, πώς απ' όλα αυτά θα απεγκλωβιστεί και θα 'ρθει μαζί μας, στα συνδικάτα».

Τη Γενική του Συνέλευση με θέμα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της συμμετοχής του κλάδου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, στο Θέατρο «Ακάδημος» και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας. Τη συμμετοχή του στο Συλλαλητήριο αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων, ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν με ανακοινώσεις τους οι Σύλλογοι Γυναικών Μεταμόρφωσης και Ν. Ιωνίας.

Τις επόμενες μέρες, οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς συνεχίζονται στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους δουλιάς:

Σήμερα Τρίτη 25/10, στο «Λαμπρόπουλο», στο εργοστάσιο «Μπισκότα Παπαδοπούλου», στην υπηρεσία ΚΕΔΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στη Νομαρχία Αθηνών (Σταδίου 60), στους εργάτες των Δήμων Ταύρου και Καλλιθέας, στα ΕΛΔΑ και στο Ταμείο Εμπόρων. Αύριο Τετάρτη 26/10, στα καταστήματα της πλατείας Αιγάλεω και στον ΟΓΑ. Την Πέμπτη 27/10, στα μαγαζιά της πλατείας Περιστεριού, Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης καθώς και στα «Ατλάντικ» Αιγαίου και Πανιωνίου, στη ΓΓ Ενέργειας και στον ΟΔΥ. Τη Δευτέρα 31/10 στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (Χ. Τρικούπη) και στον ΕΟΤ. Την Τρίτη 1/11 στη ΓΓ Εμπορίου.

Ολες τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται επίσης περιοδείες σε αρχαιολογικούς χώρους και Εφορίες Αρχαιοτήτων (Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο), στα Τελωνεία Πειραιά και Κερατσινίου, στις Εφορίες των Αθηνών, στα Δικαστήρια και σε τομείς της Περιφέρειας Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ