Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΕΘΑ
Δίνει βήμα σε «πλασιέ» της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας

Οτι γίνονται προσπάθειες να περάσει και στη χώρα μας η διεθνής προπαγάνδα της «τρομοϋστερίας», που εκπέμπεται από τις ΗΠΑ και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, είναι γνωστό, όπως γνωστό, επίσης, είναι ότι, με ευθύνη των κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, με πολλούς και διάφορους τρόπους, στη διεθνή εκστρατεία - προπαγανδιστική και επιχειρησιακή - για την αντιμετώπιση των λεγομένων τρομοκρατικών απειλών. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής εντάσσεται και ο κύκλος ενημερωτικών ομιλιών που διοργανώνει το ΓΕΕΘΑ, προσκαλώντας διάφορους «ειδικούς» να μιλήσουν σε στρατιωτικές μονάδες.

Ενας από τους «ειδικούς» που χρησιμοποιείται γι' αυτή τη «δουλιά», είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Θ. Δρούγος - ο ίδιος δηλώνει διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής - ο οποίος μίλησε στη στρατιωτική βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, αναφορικά με τις «νέες διαστάσεις της διεθνούς τρομοκρατίας».

Μιλώντας, ενώπιον αξιωματικών και άλλων στρατιωτικών, ο εν λόγω «αναλυτής» παρουσίασε τις γνωστές «απόψεις» του, οι οποίες συνταυτίζονται, απολύτως, με τις θέσεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Οσα υποστήριξε ήταν στην κατεύθυνση της, εκ των προτέρων, δικαιολόγησης μελλοντικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με πρόσχημα την τρομοκρατία, ενώ «αποκάλυψε» και την πρόθεση των κυβερνώντων να εντείνουν την «αντιτρομοκρατική» δράση στη χώρα μας.

Ανάμεσα στα άλλα, ο Δρούγος ισχυρίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα και το Ιράν θα μπορούσαν, σύμφωνα με ενδεχόμενα σενάρια, να προμηθεύσουν με πυρηνικά όπλα τους τρομοκράτες, θεωρώντας ως απαραίτητη και επιβεβλημένη την αποδοχή από τον ΟΗΕ μιας απόφασης για την πυρηνική τρομοκρατία, η οποία, επί της ουσίας, θ' ανοίγει το δρόμο για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εναντίον αυτών των χωρών. Υποστήριξε, ακόμα, ότι υπάρχουν θύλακες ισλαμιστών στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Βόρεια Αφρική - επικαλέστηκε και σχετική ευρωπαϊκή μελέτη, που αναφέρει ονόματα και χωριά όπου παρατηρούνται «κινήσεις που θέλουν προσοχή» - αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σ' αυτές τις περιοχές.

Οσον αφορά στα καθ' ημάς, «πρότεινε» πιο ενδελεχή παρακολούθηση από τις υπηρεσίες της χώρας μας μεταναστών - Τσετσένων, Πακιστανών κ.ά. - γιατί, όπως είπε, «δεν αποκλείεται να υπάρχουν εν υπνώσει τζιχανιστές» - και να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, στη διευρυμένη συνεκπαίδευση Ελλήνων στρατιωτικών με Αμερικανούς των Ειδικών Δυνάμεων (SEAIS - DEITA, FORSE - GREEN BERETS), στην ενδυνάμωση των επαφών με το Ισραήλ, στην καλύτερη αξιοποίηση και εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κ.ά.

Το γεγονός ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων - προφανώς εκτελώντας άνωθεν εντολές - δίνει βήμα, μέσα σε στρατιωτικές μονάδες στους «πλασιέ» της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατικής προπαγάνδας δεν παραξενεύει κανέναν, αφού είναι, πλέον, καθαρό ότι οι κυβερνήσεις της χώρας μας έχουν ενταχθεί, πλήρως, στην υπηρεσία εξυπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Το θέμα είναι ο ελληνικός λαός να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η πολιτική για τα στρατευμένα παιδιά του και για τη χώρα μας κι αναλόγως ν' αντιδράσει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ