Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 63
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Νερό στο... κρασί της η ΦΙΜΠΑ

Νερό στο... κρασί της αποφάσισε να βάλει η διεθνής συνομοσπονδία μπάσκετ προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα στη διαφωνία που έχει με τους λεγόμενες ισχυρές ομάδες της Ευρώπης. Μπροστά στον κίνδυνο της «απόσχισης», η ΦΙΜΠΑ παρουσίασε ένα πακέτο προτάσεων προς τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης.

Στη σύσκεψη, του πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε,, να επαναδιαπραγματευτεί με τους συλλόγους το μείζον θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και, παράλληλα, σε συνεργασία με την ISL, να «δημιουργήσουν» νέες πηγές εσόδων για τους συλλόγους (κάλυψη των αγώνων μέσω Ιντερνετ, διαφημίσεις).

Παράλληλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία εξέφρασε την επιθυμία να παρουσιάσει αναλυτικά τις συγκεκριμένες προτάσεις στην καθοριστική σύσκεψη της ULEB που θα γίνει την Παρασκευή στη Βαρκελώνη. Εκτός από το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η FIBA προχώρησε και σε κάποιες «διορθωτικές κινήσεις» όσον αφορά στις ομάδες που θα συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ετσι, εγγυάται τη συμμετοχή τριών ομάδων από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία για τα επόμενα τρία χρόνια. Στις αντίστοιχες Ομοσπονδίες εκχωρείται το δικαίωμα να επιλέγουν τις δύο από τις τρεις ομάδες, ανεξάρτητα από τη θέση που θα καταλάβουν στο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, η ΕΟΚ, κρίνοντας από τις επενδύσεις και τις προοπτικές μιας ομάδας, θα μπορεί να αποφασίσει τη συμμετοχή της στη Σουπρολίγκα για τα επόμενα τρία χρόνια! Παράλληλα, η Γαλλία και η Τουρκία έχουν «ρεζερβέ» δύο θέσεις για την προσεχή τριετία. Τέλος, από την επόμενη περίοδο, η ΦΙΜΠΑ καταργεί τη δεύτερη φάση των ομίλων της Σουπρολίγκα και την αντικαθιστά με τον α' γύρο των πλέι οφ, όπου θα μετέχουν 16 ομάδες και ο νικητής θα βγαίνει στις τρεις νίκες (σύστημα best of three). Στη συνέχεια, η φάση των «8» θα διεξάγεται στις πέντε νίκες (σύστημα "best of five").


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ