Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαθήματα χυδαίου αντικομμουνισμού

«Αντιμάθημα» με θέμα τη ζωή του Νίκου Μπελογιάννη διοργανώνει αύριο η ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ, ως απάντηση στον καθηγητή του ιδρύματος Β. Γκίκα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Μπελογιάννης ήταν «πράκτορας των Βουλγάρων»!

Ο Ν. Μπελογιάννης αναγορεύεται σε ...πράκτορα των Βουλγάρων, εν έτει 2005
Ο Ν. Μπελογιάννης αναγορεύεται σε ...πράκτορα των Βουλγάρων, εν έτει 2005
«Ο Ν. Μπελογιάννης ήταν πράκτορας των Βουλγάρων»... Η συγκεκριμένη φράση, όσο και αν παραπέμπει σε άλλες, μαύρες εποχές, ειπώθηκε στις μέρες μας και μάλιστα από ...«καθηγητή» Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια διάλεξης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε πρωτοετείς φοιτητές!

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 17 του Οκτώβρη, ο «καθηγητής» Β. Γκίκας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, σε διάλεξή του σε πρωτοετείς, στο μάθημα «Διοίκηση και Οργάνωση της Εξωτερικής Πολιτικής», είχε το θράσος να αποκαλέσει τον ηρωικό αγωνιστή του ΚΚΕ Ν. Μπελογιάννη «πράκτορα των Βουλγάρων».

«Η συγκεκριμένη δήλωση πηγαίνει το νου μας πολύ πίσω, σε εποχές μαύρες, στις οποίες χιλιάδες κομμουνιστές στάλθηκαν στις εξορίες και στήθηκαν στα 6 μέτρα του εκτελεστικού αποσπάσματος με την κατηγορία της "κατασκοπίας" και της "εσχάτης προδοσίας". Οι εποχές αυτές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση ολόκληρου του ελληνικού λαού και της νεολαίας σε πείσμα όσων δε λένε να το χωνέψουν», καταγγέλλει η ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει: «Το γεγονός αυτό ούτε τυχαίο είναι, αλλά ούτε και μεμονωμένο. Αποτελεί μέρος της συνολικής προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την άρχουσα τάξη μέσα από την ΕΕ και τα κόμματα που την υποστηρίζουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) να παραχαράξουν την Ιστορία, να κατασυκοφαντήσουν και να διαστρεβλώσουν τις αγωνιστικές παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος και τις υπηρεσίες του στους λαούς όλου του κόσμου και της χώρας μας».

Η ΤΟ Πανεπιστημίου Πειραιά καταλήγει ότι ο εν λόγω καθηγητής, «ως διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του υπουργείου Εξωτερικών (και μάλιστα της επιτροπής που είχε αποφασίσει την προδοσία εναντίον του Κούρδου ηγέτη Α. Οτσαλάν), δείχνει στους φοιτητές πόσο μεγάλες διαφορές έχει το ΠΑΣΟΚ από την επάρατο Δεξιά της ΝΔ. Βρείτε τις διαφορές»! Και καλεί όλους τους φοιτητές στο αντιμάθημα που διοργανώνει με θέμα τη ζωή του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, που θα γίνει αύριο, στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα 002. Θα προβληθεί η ταινία: «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ