Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ Ν. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
Τηλεοπτική «εκπαραθύρωση»...

Από το «παράθυρο» του τηλεοπτικού σταθμού «Αλφα» ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Αγγελόπουλος «εκπαραθύρωσε» την Παρασκευή το βράδυ τον υποδιοικητή του ΙΚΑ Ν. Γερασίμου και ουσιαστικά ζήτησε την παραίτησή του «για να διευκολυνθεί η κυβέρνηση»... Ο Ν. Γερασίμου, προσπαθώντας να απαντήσει στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ του «Αλφα», ισχυρίστηκε ότι η σχέση του με τον καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών Α. Γκόφα ήταν επαγγελματική.

Ο Νίκος Γερασίμου ήταν δικηγόρος του καταδικασμένου για εμπορία ναρκωτικών Αντώνη Γκόφα, στη δίκη του οποίου κατέθεσε ως πραγματογνώμονας. Ο Γερασίμου υποστηρίζει ότι ο Γκόφας του ζήτησε το 1999 να αναλάβει τη νομική διαδικασία της μεταβιβάσεως του πλοίου UNITY III, ενώ το 2000, που ο Γκόφας είχε αγοράσει ένα ακόμα πλοίο από γνωστό Ελληνα εφοπλιστή, τη νομική διαδικασία της μεταβιβάσεώς του. Το 2001 που βυθίστηκε το πλοίο του Γκόφα MIRAGE ο Γερασίμου ανέλαβε τη διεκδίκηση αποζημίωσης από τους ασφαλιστές. Σε δήλωσή του, ο Γερασίμου για την κατάθεση στη δίκη του Γκόφα αναφέρει: «Το έτος 2003, αν θυμάμαι καλά, πληροφορήθηκα ότι ο κ. Γκόφας συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Πράγματι, εξεπλάγην γιατί τον γνώριζα ως οικογενειάρχη και συγκροτημένο άνθρωπο και κατέθεσα στο δικαστήριο, αφενός επί του νομικού ζητήματος της μεταβιβάσεως πλοίων, ενώ παράλληλα διατύπωσα και την κρίση, αν και δε γνώριζα τίποτε για την ουσία της υποθέσεως, πως δεν πίστευα ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος θα μπορούσε να ασχολείται με μια τέτοια απεχθή δραστηριότητα».

Τελικά, το Σάββατο - σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΙΚΑ - ο Ν. Γερασίμου υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλο. «Κατόπιν - όπως λέει - του θορύβου που προκλήθηκε και του ενδεχομένου να βλάψω, άθελά μου, το έργο της Διοίκησης του Ιδρύματος και της κυβέρνησης...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ