Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΟΣΕΠ - ΤΕΙ
Ναι στη συμπόρευση με το εργατικό κίνημα

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Τη συμμετοχή της στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ) της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ (ΟΣΕΠ - ΤΕΙ), προκειμένου να διαμορφωθούν «όροι κοινής δράσης με το εργατικό κίνημα και τη λήψη πρωτοβουλιών για την ενημέρωση των εργαζομένων και των γονέων, των σπουδαστών των ΤΕΙ για τα προβλήματά μας».

Αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ, όπως η ώθηση των ιδρυμάτων προς την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία, την υποβάθμιση των σπουδών, την απαξίωση των πτυχίων, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικό - διοικητικό προσωπικό, τη συνεχή αφαίρεση δικαιωμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΠ), αλλά και στα τέσσερα νομοθετήματα που προώθησε η κυβέρνηση το καλοκαίρι, η ΟΣΕΠ - ΤΕΙ υπογραμμίζει: «Ολα τα παραπάνω επιβαρύνουν την κρίση που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ, ως μέρος της κρίσης που αντιμετωπίζει συνολικά η Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας μας».

Οι αιτίες αυτής της κρίσης, τονίζει το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ, έχουν να κάνουν με τις συνειδητές πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων όλα τα τελευταία χρόνια, υλοποιώντας τις αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη να καταδικαστεί αυτή η πολιτική, καθώς και όσοι την υπηρετούν ή τη διευκολύνουν. «Να διαμορφωθούν όροι συντονισμού και κοινής δράσης με το αγωνιστικό, διεκδικητικό σπουδαστικό κίνημα, με τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με εργατικά σωματεία και ενώσεις που κατανοούν ότι η μόρφωση είναι δικαίωμα και υπόθεση πάλης όλου του λαού», επισημαίνεται.

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ καλεί όλους τους συλλόγους ΕΠ και τους συναδέλφους τους, να συμβάλλουν για να κυριαρχήσει ένα ρεύμα διεκδίκησης στα ΤΕΙ όλης της χώρας, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, τη συγκρότηση δημόσιας και δωρεάν ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, τη γενναία χρηματοδότηση των ΤΕΙ, την άμεση αύξηση των μισθών του ΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ