Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπό πίεση...

«

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν οργανωτική ικανότητα, ικανότητα επικοινωνίας, ομαδικότητα και ικανότητα εργασίας υπό πίεση». Αυτά είναι μερικά από τα «προσόντα» που πρέπει να διαθέτουν οι εργαζόμενοι που θα θελήσουν να εργαστούν στη γνωστή εταιρία αλλαντικών «CRETA FARM», σύμφωνα με αγγελία της εν λόγω εταιρίας στις εφημερίδες. Πέρα λοιπόν των πτυχίων και των γνώσεων που θα πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι, θα πρέπει οπωσδήποτε να μπορούν να εργαστούν και «υπό πίεση».

«Υπό πίεση» σημαίνει: Να δουλεύουν χωρίς ωράρια, από ήλιο σε ήλιο και χωρίς απαιτήσεις. Να συμμετέχουν ενεργά στο κυνήγι του ανταγωνισμού, προς όφελος πάντα της εταιρίας και των κερδών της. Με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς πολλά - πολλά για δικαιώματα και αυξήσεις. Να αρκούνται στους μισθούς πείνας και στη μερική ασφάλιση. Να δέχονται την εκμετάλλευση χωρίς να αντιδρούν και να συνδικαλίζονται. Να χαμογελούν πάντα στην εργοδοσία και να κοιτούν με μισό μάτι τους συναδέλφους τους, μην τυχόν και τους πάρουν τη θέση ή αναφέρουν κάτι ενάντια στα συμφέροντα της εταιρίας, οπότε και να το διαβιβάσουν αμέσως στη διεύθυνση κ.ά.

Αυτό είναι λοιπόν, το νέο μοντέλο εργαζόμενου που απαιτεί η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανταγωνιστικότητας που επαγγέλλονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτό το μοντέλο θέλουν να «κλωνοποιήσουν», με πρώτο στόχο τη νέα γενιά, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης.

Απέναντι όμως στη «νέα πραγματικότητα» που θέλουν να επιβάλλουν, βρίσκονται οι ταξικές δυνάμεις. Βρίσκεται ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που αντιστέκεται στη λογική του ευρωμονόδρομου, της κατάργησης κάθε δικαιώματος, στήνει αναχώματα στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθούν να επιβάλλουν το κεφάλαιο, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί εκφραστές του. Βρίσκεται το ΠΑΜΕ, που καθημερινά παλεύει και αγωνίζεται για δουλιά και ζωή με δικαιώματα. Και ήρθε η ώρα το ποτάμι αυτό να μεγαλώσει, να φουντώσει. Να ορθώσει το ανάστημά του, διεκδικώντας μια άλλη κοινωνία χωρίς τις «μαύρες αξίες» της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, της φτώχειας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Χρειάζεται, όμως, ακόμα περισσότεροι εργάτες και εργάτριες, νέοι, γυναίκες, μικρομεσαίοι και συνταξιούχοι να συστρατευτούν με τις δυνάμεις της αντίστασης και της ανυπακοής. Να συμμετέχουν μαζικά στους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Με αποφασιστικό βήμα, τη μαζική συμμετοχή όλων στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη στην Αθήνα. Το ραντεβού του αγώνα από το οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς!


Λαμπρινή ΠΙΤΤΑΚΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ