Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελλείψεις και απαξίωση

Ανακοίνωση της Παράταξης για τα τεράστια προβλήματα στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές

Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απονομή των ασφαλιστικών παροχών επικρατούν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης έχει 40% ελλείψεις προσωπικού, ενώ στα υποκαταστήματα του Ευόσμου, Νεάπολης και 25ης Μαρτίου οι εργαζόμενοι έχουν φθάσει στα όριά τους, χωρίς βέβαια η κατάσταση στα άλλα υποκαταστήματα να είναι καλύτερη. Εκτός Θεσσαλονίκης υπάρχουν υποκαταστήματα που λειτουργούν με 10 και 15 εργαζόμενους, σε πόλεις των 50.000 κατοίκων ή που καλύπτουν ασφαλιστικές περιοχές σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων.

Τα παραρτήματα της Μηχανιώνας, του Σταυρού, της Σκύδρας και της Κασσάνδρας απαξιώνονται και υποβαθμίζονται και οι εργαζόμενοι σ' αυτά, πέραν του μεγάλου φόρτου δουλιάς, έχουν επιφορτιστεί με την πληρωμή επιδομάτων στους ανέργους και όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία που συνεπάγεται, καθώς σ' αυτές τις περιοχές δεν υπάρχουν τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ.

«Ο Οργανισμός έχει παγώσει», τονίζεται στην ανακοίνωση και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ σημειώνει ότι όλη αυτή η κατάσταση στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας δεν είναι τυχαία. Είναι γενικευμένη και συνδέεται άμεσα με την πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν το ΙΚΑ, με την ελλιπή χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού, με τη μεταφορά των αποθεματικών στο χρηματιστηριακό τζόγο, με τις προκλητικές ρυθμίσεις οφειλών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τη μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, με την εκχώρηση της ακίνητης περιουσίας και βασικών τομέων του στους ιδιώτες. Επισημαίνει ακόμη ότι τεράστιες ευθύνες έχουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΠΟΣΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΑΣΠ), που χρόνια τώρα συναινούν, συμβιβάζονται και τελικά ευθυγραμμίζονται με τις επιλογές της διοίκησης και της κυβέρνησης.

«Η πρέπουσα απάντηση στην κυβέρνηση, σε όλους τους ευρωενωσιακούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εταίρους μπορεί και πρέπει να δοθεί μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σε σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση, ένα πρώτο βήμα μπορεί να αποτελέσει η μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ