Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνος άνθρωπος

Μήπως γνωρίζετε εσείς κάποιο παράδειγμα, απροσχημάτιστης πολεμικής επίθεσης και εισβολής του ΝΑΤΟ ενάντια σε ανεξάρτητη χώρα; Αν ξέρετε, πληροφορήστε τον κ. Χ. Σολάνα, πρώην γγ του ΝΑΤΟ, γιατί αυτός δεν ξέρει τίποτε για το φόνο... Βέβαια, σε σχετική Ερώτηση της Λ. Κανέλλη, που μετέχει στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ενωσης της ΔΕΕ, ο κ. Σολάνα, όχι μόνο σήκωσε τους ώμους του, γεμάτος απορία, αλλά και παρακάλεσε να του πει κάποιος ένα σχετικό παράδειγμα.

Μα, θα πείτε, τότε, τι έγινε πέρυσι στη Γιουγκοσλαβία; Πώς καταλαβαίνει, δηλαδή, τα γεγονότα αυτά ο κ. Σολάνα; Τρεις υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε: Πρώτον, να θεωρεί ότι δεν έγινε απολύτως τίποτε και όλα είναι της φαντασίας μας. Δεύτερον, να θεωρεί μεν τη Γιουγκοσλαβία ανεξάρτητη χώρα, αλλά να μη θεωρεί τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τη μετέπειτα εισβολή και κατοχή του Κοσσυφοπεδίου, ως πολεμική ενέργεια. Τρίτον, να μη θεωρεί τη Γιουγκοσλαβία, ως ανεξάρτητη χώρα.

Οποιο κι από τα τρία, πάντως, και αν ισχύει - όπως και ο οποιοσδήποτε συνδυασμός τους - φανερώνει πόσο επικίνδυνος και χωρίς την παραμικρή αναστολή είναι ο άνθρωπος αυτός. Και να σκεφθείτε ότι σήμερα κατέχει τη θέση του κοινοτικού επιτρόπου της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑΑ). Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Για τα συμφέροντα της «νέας τάξης», βέβαια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ