Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Διαμαρτύρεται για τους αποκλεισμούς από τα ΜΜΕ

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας διαμαρτύρεται έντονα για «την επιλεγμένη μεροληπτική ενημέρωση του λαού από τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, αποκλείοντας να μεταδίδουν και να προβάλλουν τις θέσεις κομμάτων και φορέων που δε συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική της ΟΝΕ και τη "νέα τάξη πραγμάτων", να μεταδίδουν τους αγώνες των εργαζομένων για τα προβλήματά τους».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την «προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου στο λαό, προβάλλοντας την κυβερνητική πολιτική και ό,τι αηδιαστικό, που πολλές φορές προσβάλλει και τον άνθρωπο». Επισημαίνει δε ότι «η ενημέρωση είναι δημοκρατικό δικαίωμα του λαού και δεν είναι εμπόρευμα».

Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται ιδιαίτερα για τα κρατικά κανάλια, που «δεν είναι περιουσία της κυβέρνησης και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποκλείει κόμματα και φορείς, όταν μάλιστα τα μέλη τους πληρώνουν για τη στήριξή τους». Με την ευκαιρία, δε, συμπληρώνει ότι ποτέ τα κρατικά κανάλια δεν παραβρέθηκαν σε συνέντευξη Τύπου των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Τέλος, η Ομοσπονδία ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου και της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει αυτή η αντιδημοκρατική και απαράδεκτη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ