Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
«Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο»

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας, το τριήμερο από την Παρασκευή 28η Οκτώβρη έως την Κυριακή 30ή Οκτώβρη, στο πλαίσιο των καθιερωμένων πλέον εργασιών του «Κομμουνιστικού Πανεπιστημίου», οι εργασίες του οποίου ανοίγουν στο Τσένταρ Χολ, την 28η Οκτώβρη, με τη «Διεθνή Πορεία Κατά του Ιμπεριαλισμού, για την Ειρήνη και την Απελευθέρωση».

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Σιτάραμ Γιετσούρι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), ο Ράνταλ Χάουαρντ, γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων των Εργαζομένων στις Μεταφορές και συναφών επαγγελμάτων της Νότιας Αφρικής, η Τζοάν Στίβενσον, στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας, ο Ρόμπερτ Γκρίφιθς, γενικός γραμματέας του ΚΚ Βρετανίας, και ο Μιγκέλ Μαδέιρα, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών.

Το Σάββατο, 29η Οκτώβρη, επίσης στο Τσένταρ Χολ, πραγματοποιείται συζήτηση με θέμα «Οικονομική Πρόοδος - για το Λαό ή για το Κέρδος;». Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Ράνταλ Χάουαρντ, γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων των Εργαζομένων στις Μεταφορές και συναφών επαγγελμάτων της Νότιας Αφρικής, η Κάρολιν Τζόουνς, διευθύντρια του Ινστιτούτου για τα Εργασιακά Δικαιώματα, και ο Σιτάραμ Γιετσούρι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού).

Αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, ακολουθεί συζήτηση με τίτλο «Τι Είδους Δημοκρατία;», με βασικούς ομιλητές τον Τζον Χένρι, από την Ενωμένη Εκστρατεία για την Ανάκληση των Αντισυνδικαλιστικών Νόμων, την Μαίρη Ντέιβις, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Communist Review, και τον Τζον Χέιλετ, αρχισυντάκτη της Morning Star.

Την ίδια μέρα, πραγματοποιείται συνάντηση που τιτλοφορείται «Εορτασμός για τα 60 Χρόνια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών», με ομιλητές - μεταξύ άλλων - τον Μιγκέλ Μαδέιρα, πρόεδρο της ΠΟΔΝ, τον Γκαουάιν Λιτλ, γενικό γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας, ενώ θα παρέμβει και ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, γίνεται συναυλία με λατινοαμερικάνικη μουσική και τραγούδια και με τιμώμενο προσκεκλημένο, μεταξύ άλλων, τον Μπομπ Ντόιλ, πρώην εθελοντή των διεθνών ταξιαρχιών στον ισπανικό εμφύλιο (1936-39).

Παράλληλα, διοργανώνονται δεκάδες τραπέζια συζητήσεων με θεματικές ενότητες, όπως «Ινδία - οι προοπτικές για την προώθηση της αριστεράς», «Λατινική Αμερική ένα νέο κύμα αγώνα», «Νέες προοπτικές για την Αφρική», «Προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», «Εκπαίδευση για το σήμερα και για το αύριο», «Μισθοί και ο αγώνας για την παραγωγή», «Ιρλανδία, από ποιο δρόμο για την ενότητα» και πολλές άλλες.

Οι εκδηλώσεις κλείνουν την Κυριακή 30ή Οκτώβρη, με συζητήσεις για την ανάγκη κινητοποίησης για αριστερές πολιτικές, και συζήτηση για το μέλλον της ανθρωπότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ