Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στην τελική ευθεία οι εκλογές

Να δυναμώσουν το συνδικάτο τους ψηφίζοντας μαζικά και ταξικά και να δώσουν με αγωνιστικό πείσμα τη μάχη των εκλογών μέχρι τέλους, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Οι αρχαιρεσίες συνεχίζονται μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 2 του Νοέμβρη, με μια ενδιάμεση διακοπή για το τριήμερο 28-30 Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν στα Παραρτήματα, από τις 5 μ.μ. ως τις 9 μ.μ., με το βιβλιάριο ασθενείας, την ταυτότητα μέλους και την αστυνομική ταυτότητα, το βιβλιάριο ή την άδεια παραμονής.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο «χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αποδυναμωμένο Συνδικάτο σημαίνει αδύνατος οικοδόμος απέναντι στον εργολάβο, στην εταιρία, στο κράτος. Σημαίνει, ότι ανοίγει παραπέρα την όρεξη όλων αυτών, να παραβιάζουν κατακτήσεις, να μας αφαιρούν δικαιώματα. Χτες χτυπήθηκαν μια σειρά δικαιώματα και κατακτήσεις, ασφαλιστικά, εργασιακά κλπ. Σήμερα βάζουν σε εφαρμογή το νόμο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που καταργεί το επτάωρο και νομιμοποιεί την απλήρωτη υπερωρία. Αύριο, ετοιμάζονται να αυξήσουν παραπέρα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να πετσοκόβουν τα βαρέα και ανθυγιεινά, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις».

«Να δυναμώσουμε την πάλη μας, να δυναμώσουμε το Συνδικάτο, να ψηφίσουμε μαζικά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Για να μην υπονομεύουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Για να μη χτυπηθούν παραπέρα η σύνταξη στα 58, το μεροκάματο, η δουλιά, τα εργασιακά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ