Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Το μπόι των παιδιών δε μειώνεται

Διάβημα χτες ενάντια στην τρομοκρατία και τις απειλές στα σχολεία του δήμου που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αλληλεγγύης

Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης των μαθητών έξω από το εργοστάσιο
Από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης των μαθητών έξω από το εργοστάσιο
Απάντηση στις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών, που την περασμένη βδομάδα διοργάνωσαν κοινή πορεία αλληλεγγύης μέχρι το εργοστάσιο, έδωσαν χτες οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ», αντιπροσωπείες των οποίων βρέθηκαν στα σχολεία του δήμου που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και απαίτησαν να μην επιβληθεί κανενός είδους κύρωση στα παιδιά, όπως από την πρώτη στιγμή είχε απειλήσει μερίδα των καθηγητών.

Στο κοινό διάβημα διαμαρτυρίας, που οι εργάτριες κατέθεσαν εκ μέρους της Ομοσπονδίας (ΟΕΚΙΔΕ), του Συνδικάτου και της Σωματειακής τους Επιτροπής, σημειώνεται:

«Η εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης των μαθητών προς τους εργαζόμενους της "ΣΕΞ ΦΟΡΜ" είναι εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης απέναντι στους ίδιους τους γονείς. Είναι έκφραση καταδίκης απέναντι σ' αυτούς που απεργάζονται εργασιακό μεσαίωνα για τη σημερινή, αλλά και αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης».

Και συνεχίζει: «Τα παιδιά απέδειξαν ότι μπορούν να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στον αγώνα των γονιών τους για μια αξιοπρεπή ζωή και αυτό το θεωρούμε σπουδαίο μάθημα για όλους μας, εκπαιδευτικούς ή μη. Από δική σας πλευρά είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθείτε να μειώσετε το μπόι τους, τιμωρώντας τους με χρέωση απουσιών για τις ώρες που έλειψαν προκειμένου να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα».

Απευθυνόμενες οι εργάτριες ειδικά στον διευθυντή του 6ου ΕΛ Ιλίου, όπου τη μέρα της κινητοποίησης ειδοποιήθηκε περιπολικό έξω από το σχολείο, επισημαίνουν: «Επιπλέον είναι απαράδεκτη και πλέον αντιπαιδαγωγική η συμπεριφορά σας κε Διευθυντά και όσων συνέδραμαν στην παρεμπόδιση των μαθητών, καλώντας την αστυνομία έξω από το σχολείο. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι όχι μόνο ο εργασιακός μεσαίωνας, αλλά και ο μεσαίωνας στις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας ξεκινάει και από τα σχολεία».

Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα

Χωρίς να κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, οι εργάτριες συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας για ένατη συνεχή εβδομάδα. Την επόμενη Δευτέρα 31 Οκτώβρη προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Σε όλη τη διάρκεια του πολυήμερου αγώνα τους, οι Γενικές Συνελεύσεις έχουν αναδειχτεί σε ουσιαστικές διαδικασίες διαλόγου και προβληματισμού, ενίσχυσης της συλλογικής αγωνιστικής δράσης που αναπτύσσουν οι εργάτριες όλο αυτό το διάστημα, με μπροστάρη το ταξικό τους συνδικάτο και την ΟΕΚΙΔΕ.

Με την ίδια ένταση συνεχίζουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και τα συνδικάτα, καθώς ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας συγκέντρωσαν και καταθέτουν για τον αγώνα των εργατριών από 200 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ