Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Συγκαλύπτει την αντεργατική πολιτική

Την εκφυλιστική τακτική της πλειοψηφίας καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Την εκφυλιστική τακτική της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) - καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή την εξώδικη δήλωση της Ομοσπονδίας προς τις εργοδοτικές οργανώσεις ΣΕΛΠΕ και ΣΕΣΜΕ την προηγούμενη Παρασκευή, για κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας το Σάββατο 20 Οκτώβρη και για όλα τα προσεχή Σάββατα, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Μια απόφαση που εστιάζει στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του εμπορίου μόνο τα Σάββατα κατά δύο ώρες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολικότερη αντεργατική επέκταση του ωραρίου τις καθημερινές, αλλά και τις βάναυσες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση και στο χώρο του εμπορίου.

Σύμφωνα με τη λογική της πλειοψηφίας, σημειώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, «οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους υποφέρουν από τη δίωρη επέκταση του Σαββάτου» και όχι από τη μέχρι τώρα απελευθέρωση του ωραρίου, δηλαδή 5 το πρωί με 9 το βράδυ, καθημερινά, χειμώνα - καλοκαίρι, «την απελευθέρωση της εργασιακής σχέσης, το ωρομίσθιο, τη μερική απασχόληση, τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, τους εξευτελιστικούς μισθούς, την έκρηξη της ανεργίας, την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας». Αντεργατικά μέτρα που έχουν τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ και η οποία έχει υπογράψει την απελευθέρωση του ωραρίου. Με το εξώδικο προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και, επιπλέον, εκφυλίζει ακόμα και αυτή τη στάση εργασίας όταν την εξαγγγέλει μία μέρα πριν και τα σωματεία τη μαθαίνουν λίγες ώρες πριν ξεκινήσει.

Το σύνολο των εργαζομένων, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, παλεύει εδώ και χρόνια για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, κατάργηση του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης, πλήρη σταθερή δουλιά. Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να «καταργήσουν» αυτές τις παρατάξεις, «ενισχύοντας το ταξικό τους σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενισχύοντας το ΠΑΜΕ, να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που παράγουν τις αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές. Καλούμε τους εργαζόμενους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ