Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Μπλόκο στον αυταρχισμό και στην εμπορευματοποίηση

Το αίτημα για κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ υιοθέτησαν οι εργαζόμενοι στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο στις 3 του Νοέμβρη και απεργία στις 10 του ίδιου μήνα οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» διεκδικούν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε χτες στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και αποτελεί απάντηση στην ομπρέλα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης που προωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου, υλοποιώντας τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10 του Νοέμβρη, όπως και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12 του Νοέμβρη στο Πεδίον του Αρεως.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει: «Αυξάνουν συνεχώς τα κρούσματα αυταρχισμού, εντατικοποίησης της εργασίας και εμπαιγμού των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η ακρίβεια χτυπά πιο έντονα απαράδεκτους μισθούς, ενώ οι ιδιωτικοποιήσεις κάθε υπηρεσίας είναι στην ημερήσια διάταξη. Υπουργείο και διορισμένη διοίκηση προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν το νοσοκομείο μια επιχείρηση που θα λυμαίνεται τα χρήματα των ασθενών και θα καταπατά βάναυσα εργασιακά δικαιώματα».

Η απάντηση, συνεχίζει το Σωματείο, στις 1.130 κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, είναι η προκήρυξη διαγωνισμών για μερικές δεκάδες νοσηλευτές με προσωρινές συμβάσεις, προσλαμβάνει ελάχιστους, και αυτούς με προσωρινές συμβάσεις. Το Σωματείο καταγγέλλει την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρίας - που πληρώθηκε με χρήματα απ' τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία - για τη διεκπεραίωση των πληρωμών των προμηθευτριών εταιριών το πρώτο εξάμηνο του 2005.

«Αυτά απορρέουν από την πολιτική αντίληψη και πρακτική και της τωρινής και των προηγούμενων διοικήσεων: Οτι θα υλοποιήσουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα φέρουμε πίσω όλα τα εργασιακά δικαιώματα, θα ιδιωτικοποιήσουμε τα πάντα», τονίζει το Σωματείο, και διεκδικεί:

-- Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας, Ασφάλισης.

-- 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

-- ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.

-- Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο νοσοκομείο.

-- Να σταματήσουν οι αυθαίρετες μετακινήσεις του προσωπικού, να σταματήσει ο αυταρχισμός και ο εμπαιγμός εκ μέρους της διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ