Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συντονίζουν τη δράση τους οι μικρομεσαίοι αγρότες

Επαρχιακές συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης σε χωριά, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), με στόχο την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 του Νοέμβρη, στην Αθήνα, απευθύνοντας κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να δώσουν το «παρών» τους ώστε να στείλουν μήνυμα κοινής πάλης κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής, διαδηλώνοντας μαζί με τους εργαζόμενους.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΝΛ - οι Γ. Πατάκης, πρόεδρος, Χ. Αρχοντής, γραμματέας, Ν. Ζαμπούκας και Μπ. Μπακούλας - ανακοινώθηκε ότι οι επαρχιακές συσκέψεις ξεκινούν στις 15 του Νοέμβρη από τα Φάρσαλα και καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων και αγρότες προκειμένου να συζητήσουν και ν' αποφασίσουν για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης τους. Ανάλογες συσκέψεις θα γίνουν, στη συνέχεια, σε Αγιά, Τύρναβο και Ελασσόνα. Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν άλλη επιλογή, εκτός από την οργάνωση του αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πειθήνια η κυβέρνηση της ΝΔ και γίνεται ακόμα χειρότερη με την αναθεωρημένη ΚΑΠ, στοχεύοντας στο ξεκλήρισμά τους και στη δημιουργία των μεγαλοαγροτών - νεοτσιφλικάδων. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι στις νέες κινητοποιήσεις θα τεθούν και οι διεκδικήσεις του συνεπούς αγροτικού κινήματος, που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ, για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων που, και φέτος, αντιμετωπίζουν τ' αγροτικά προϊόντα.

Υπενθυμίζουμε ότι και στα Τρίκαλα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ» αποφάσισε τη διοργάνωση κινητοποίησης, με αγροτικά μηχανήματα, στις 28 του Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων καθώς και τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Ανάλογες θα ληφθούν και στο Νομό Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ