Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τηλεοπτική χειραγώγηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Απαράδεκτα και καταθλιπτικά ήταν και πάλι τα ποσοστά της δικομματικής επικυριαρχίας στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και αφορούσαν στην περίοδο 1 έως 15 Σεπτέμβρη 2005. Η προβολή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κινείται σε ποσοστά από 97% έως 98%. Του ΚΚΕ από 0,89% έως 1,29% και του ΣΥΝ από 1,07% έως 2,55%.

Η προκλητική και εξωφρενική αυτή εικόνα, βέβαια, δε δημιουργείται από μόνη της, ούτε είναι τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα άνωθεν συγκεκριμένων κατευθύνσεων και οδηγιών. Είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής επιχείρησης χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που εφαρμόζεται απ' αυτούς, που κρατούν στα χέρια τους τα ηνία της λεγόμενης ενημέρωσης. Από την κυβέρνηση και το δικομματικό της εταίρο, μέχρι τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και τους υπευθύνους των δελτίων ειδήσεων. Ολοι τους έχουν βαριές και σοβαρές ευθύνες. Πρώτα και κύρια, γιατί καταπατούν βάναυσα και προκλητικά το στοιχειώδες και θεμελιακό δικαίωμα του πολίτη στην ουσιαστική και ολόπλευρη ενημέρωση. Και δεύτερον, γιατί γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τα όσα αντίθετα ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

ΥΓ: Αλήθεια, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, θα ξαναστείλει υποδείξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Δεν ενοχλείται, που οι προηγούμενες πετάχτηκαν και πάλι στο καλάθι των αχρήστων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ