Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ
«Νίπτει τας χείρας της» η Ευρωπαϊκή Ενωση

Αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετική Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρνήθηκε να απαντήσει στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας στις 15 Σεπτέμβρη σχετικά με την πρόταση ψηφίσματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «καταδίκη του Κομμουνισμού», ισχυριζόμενο ότι δεν «εμπίπτει στο πεδίο αρμοδιότητας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Προφανώς, το «πεδίο αρμοδιότητας» των θεσμικών οργάνων προσαρμόζεται στις περιστάσεις, ανάλογα φυσικά με τα συμφέροντα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου που θέλει να εξυπηρετήσει κάθε φορά η ΕΕ: Διευρύνεται όταν αποφασίζει ή συναινεί σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο και «στενεύει», όταν καλούνται να πάρουν θέση στην προκλητική εξομοίωση του ναζισμού και του φασισμού με τους αγωνιστές που συνέβαλαν αποφασιστικά στην Αντιφασιστική Νίκη.

Η υποκριτική στάση τους τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των λαών, που πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των θεσμικών οργάνων της.

Στην Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 15 Σεπτέμβρη, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ είχε επισημάνει:

«Η Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία συνεδρίασε στο Παρίσι στις 13 Σεπτέμβρη 2005, μετά από έντονες μαζικές αντιδράσεις κομμάτων, μαζικών φορέων εργαζομένων, που προκάλεσε η αντιδραστική πρόταση ψηφίσματος για την "καταδίκη του Κομμουνισμού", αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης του αντικομμουνιστικού - επικίνδυνου μνημονίου. Η προκλητική εξομοίωση του ναζισμού και του φασισμού με τους αγωνιστές που συνέβαλαν καθοριστικά στην Αντιφασιστική Νίκη το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο. Πρόκειται για παραχάραξη της Ιστορίας, η οποία εντάσσεται στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στις χώρες, που κυβερνώνται σήμερα από κομμουνιστικά κόμματα και γενικότερα στο κομμουνιστικό κίνημα».

Και ρωτούσε εάν «σκοπεύει το Συμβούλιο να αντιδράσει στις προσπάθειες διαστρέβλωσης και επανεγγραφής της Ιστορίας, που επιχειρείται με αυτό το ψήφισμα αλλά και άλλες συντονισμένες ενέργειες αντικομμουνιστικής υστερίας, που προωθούνται σε εθνικό ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση στην επιχείρηση της ΕΕ για παραχάραξη της Ιστορίας (2016-05-11 00:00:00.0)
Συμβολή στη στοχοποίηση του λαϊκού κινήματος (2013-10-24 00:00:00.0)
Επιχειρείται να κατοχυρωθεί και με ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο (2009-03-21 00:00:00.0)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (2006-01-19 00:00:00.0)
Αύριο αναμένεται η συζήτηση για το αντικομμουνιστικό φιρμάνι (2003-09-07 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην απαγόρευση της ελεύθερης δράσης των κομμουνιστών (1997-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ