Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Προετοιμάζεται ο τρίτος γύρος των συνομιλιών

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χτες το πρωί συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη Ντόναλντ Μπάντλερ, με τον οποίο συζήτησε τις προετοιμασίες που γίνονται ενόψει του τρίτου γύρου των συνομιλιών και των επισκέψεων των ξένων μεσολαβητών στην Κύπρο.

Ο Μπάντλερ εξέφρασε την ευχή ότι θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες ώστε ο τρίτος γύρος να είναι αποτελεσματικός. Σε ερώτηση για την πρόθεση του Ντενκτάς να μη μείνει στη Γενεύη όσο του ζητήθηκε, αλλά να επιστρέψει για τους λεγόμενους γιορτασμούς στο ψευδοκράτος, είπε ότι δεν είναι θέμα που χειρίζεται ο ίδιος, αλλά ελπίζει ότι θα υπάρχουν οι ανάλογες διευθετήσεις που να καλύπτουν αυτά τα θέματα.

Ο Βρετανός ειδικός αντιπρόσωπος

Εφθασε χτες το απόγευμα στην Κύπρο ο Βρετανός ειδικός αντιπρόσωπος για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ. Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Σερ Ντέιβιντ είπε ότι θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Είπε, επίσης, ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι να προετοιμάσει το έδαφος για το νέο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που αρχίζει στη Γενεύη στις 5 του Ιούλη.

Ο Βρετανός απεσταλμένος απέφυγε να προσθέσει οτιδήποτε, λέγοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έχει ζητήσει από όλους τους απεσταλμένους να είναι ιδιαίτερα διακριτικοί όσον αφορά τις δημόσιες δηλώσεις τους.

Ο Σερ Ντέιβιντ θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή. Σε ερώτηση αν ελπίζει ότι οι συνομιλίες της Γενεύης θα κρατήσουν ολόκληρο τον Ιούλη, ο Σερ Ντέιβιντ απάντησε ότι δε γνωρίζει και προέτρεψε τους δημοσιογράφους να υποβάλουν την ερώτηση στον Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος, όπως είπε, έχει την ευθύνη για την ημερήσια διάταξη και θα μπορεί να απαντήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ