Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Οδηγίες του υπουργείου για τη γρίπη

Προσαρμογή στις προειδοποιήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) φαίνεται να αποτελούν οι οδηγίες - γνωστές άλλωστε - που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο «πανδημία είναι η ταχεία εξάπλωση μιας επιδημίας μεταδοτικής ασθένειας που επηρεάζει τις περισσότερες χώρες και περιοχές του κόσμου. Τα συμπτώματα του πανδημικού τύπου γρίπης είναι σχεδόν ίδια με της εποχιακής γρίπης, αλλά είναι συνήθως πιο βαριά».

Σε αντίθεση με την εποχιακή γρίπη που επηρεάζει το 10% περίπου του πληθυσμού και δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, η πανδημική γρίπη εμφανίζεται περίπου τρεις φορές κάθε αιώνα - οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Μπορεί να επηρεάσει περίπου μέχρι το 25% του πληθυσμού.

Καθώς ο ιός μεταδίδεται με το βήχα και το φτέρνισμα, υπάρχουν μερικά βασικά μέτρα για τη μείωση του κινδύνου της λοίμωξης. Οι μάσκες σίγουρα δε θα χρησιμοποιηθούν από όλο τον πληθυσμό οπότε:

  • Διατηρείτε καλή προσωπική υγιεινή - το πλύσιμο των χεριών προστατεύει από το να κολλήσετε τον ιό από επιφάνειες και να τον μεταδώσετε
  • Καλύπτετε το στόμα σας και τη μύτη σας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε
  • Αποφύγετε όσο το δυνατόν το συνωστισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ