Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόβλημα στέγασης για τους μαθητές στο Γέρακα

Στο οξυμένο πρόβλημα στέγασης του μαθητικού πληθυσμού στο Γέρακα, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

«Τεράστιο είναι το πρόβλημα της στέγασης του μαθητικού πληθυσμού στο Γέρακα. Η αύξηση των μαθητών, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, λύθηκε προσθέτοντας σε τρία δημοτικά, το 1ο, 2ο και το 3ο προκάτ κατασκευές και κοντέινερ. Φυσικά, δεν υπάρχουν βοηθητικοί χώροι, εργαστήρια, βιβλιοθήκες και γυμναστήρια», υπογραμμίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Και καταλήγει: «Στην περιοχή λειτουργούν συνολικά 5 δημοτικά σχολεία, από τα οποία τα 4 έχουν κτίρια με όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα - ακατάλληλους χώρους - καθώς και το 5ο Δημοτικό που έχει ιδρυθεί αλλά ουσιαστικά δε λειτουργεί, αφού δεν υπάρχει χώρος για να στεγαστεί. Να σημειωθεί πως οι απαράδεκτες εγκαταστάσεις έχουν ελλείψεις, που καθιστούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αδύνατη και πολλές φορές επικίνδυνη. Είναι δεδομένο, πως με τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της περιοχής το πρόβλημα συνεχώς θα οξύνεται και θα μεταφέρεται και στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει την υπουργό Παιδείας, πώς προτίθεται η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα της στέγασης του μαθητικού πληθυσμού στο Γέρακα:

  • Θα απομακρυνθούν τα κοντέινερ και οι πρόχειρες κατασκευές από τα σχολεία και μέχρι πότε θα γίνει αυτό; Πότε προβλέπεται να λειτουργήσει το 5ο δημοτικό σχολείο Γέρακα σε δικό του κτίριο;
  • Υπάρχει μελέτη για κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων, για να καλυφθούν ουσιαστικά οι ανάγκες της περιοχής;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ