Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προπαγανδιστής του «ευρωσυντάγματος»...

Να δυναμώσει το «ναι» των λαών στο «ευρωσύνταγμα» και να συγκινηθούν οι νέοι από το «όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» είναι οι στόχοι που αναλαμβάνει να εκπληρώσει η διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ξεκινώντας μια «εκστρατεία» μαύρης προπαγάνδας στο ΑΠΘ με συζητήσεις που αφορούν στο «ευρωσύνταγμα» και την ΕΕ.

Με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΑΠΘ οργανώθηκε προχτές (31/10) το βράδυ συζήτηση με θέμα «Ευρώπη: ζητείται ταυτότητα, το μέλλον της Ενωσης πέρα από τη σημερινή αβεβαιότητα», χτες άλλη μία ανάλογου περιεχομένου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες. Στην προχτεσινή συζήτηση συμμετείχαν οι Γ. Αντωνόπουλος, πρύτανης του ΑΠΘ, ο Β. Σκουρής, πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, ο Η. J. Papier, πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας και ο Ιταλός δημοσιογράφος P. Badaloni.

Ο πρύτανης, που φαίνεται να έχει αναλάβει εργολαβικά τη μαύρη προπαγάνδα υπέρ του «ευρωσυντάγματος», σημείωσε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται ένα «ευρωσύνταγμα» που να ταιριάζει στους Ευρωπαίους(!) και πως το ΑΠΘ θα δραστηριοποιηθεί, ώστε να δυναμώσει η θέληση για την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» στους νέους! Ο Β. Σκουρής ερμήνευσε το «ΟΧΙ» των λαών ως έκφραση μιας μειοψηφίας και τόνισε πως οποιαδήποτε θεσμική υποχώρηση από το «ευρωσύνταγμα», όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στη σημερινή του μορφή, θα ήταν «πολιτική ήττα και παραίτηση». Υποστήριξε την ένταση και τη βελτίωση της μαύρης προπαγάνδας δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα να πειστεί η νέα γενιά, η οποία κατά πλειοψηφία είπε το «ΟΧΙ» σε Γαλλία κι Ολλανδία. Ο H. J. Papier υπογράμμισε με τη σειρά του ότι το «ευρωσύνταγμα» αποτελεί μονόδρομο για την ΕΕ και ότι η «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» για να πετύχει πρέπει οι κυβερνήσεις να στοχεύσουν στη συνειδητή συμμετοχή των πολιτών. Ο Ιταλός δημοσιογράφος υποστήριξε και αυτός την ανάγκη έντασης της μαύρης προπαγάνδας ιδιαίτερα στους νέους, γιατί αυτοί είναι το μέλλον, όπως είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ