Σάββατο 5 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Πολύμορφες εκδηλώσεις από τους φοιτητές

Μαζί με την εργαζόμενη και η σπουδάζουσα νεολαία αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Μαζί με την εργαζόμενη και η σπουδάζουσα νεολαία αναμένεται να δώσει βροντερό «παρών» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Και στα πανεπιστήμια συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις και οι συνεδριάσεις των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων για να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής. Στην Αθήνα προστέθηκαν την περασμένη βδομάδα οι Σύλλογοι Φοιτητών Παντείου, Γεωπονικής, ΤΕΦΑΑ, Βιολογικού και Σπουδαστών ΣΤΕΦ Πειραιά και Αθήνας, ΣΓΤΚΣ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Αθήνας.

Το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης διοργανώνει εξορμήσεις μαζί με την τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ από τις 4 έως τις 11 Νοέμβρη. Χτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ μαζί με συνδικαλιστές του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν εξόρμηση στο ΑΠΘ και ανέδειξαν την ανάγκη συντονισμού του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος απέναντι στη συνολική επίθεση που δέχονται από την αντεργατική, αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Οι συνδικαλιστές επισκέφτηκαν τα αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό ανάμεσα στους φοιτητές, ενώ εποικοδομητική ήταν και η συζήτηση που αναπτύχθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και των Χημικών Μηχανικών με θέμα τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στα Εργασιακά.

Η συζήτηση ήταν πλούσια με αρκετές ερωτήσεις και τοποθετήσεις που αφορούσαν στις πολιτικές εξελίξεις και στις επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων πολιτικών στο περιεχόμενο των σπουδών, στον προσανατολισμό της έρευνας, στα εργασιακά δικαιώματα τόσο των ειδικοτήτων του Πολυτεχνείου όσο και των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου. Η Σοφία Καλαντίδου, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κλείνοντας τη συζήτηση, κάλεσε τους νέους εργαζόμενους φοιτητές να γραφτούν στα σωματεία και να δράσουν μέσα από αυτά, ενώ τόνισε ότι η μαζική τους παρουσία στο συλλαλητήριο θα δώσει δυνατό παλμό και θα ενθαρρύνει την εργατική τάξη να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά της στην αντεργατική λαίλαπα.

Αντίστοιχη συζήτηση με θέμα «Ισχυρός Σύλλογος στο πλευρό του εργατικού κινήματος» διοργανώνει και ο Σύλλογος Φοιτητών Ψυχολογικού του ΑΠΘ την Τρίτη 8/11. Θα μιλήσουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου του Τμήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ